Ethereum Balinaları ETH’lerini Bu Borsalara Taşıyor! İşte Nedeni

Ethereum (ETH) balinaları hareket halinde. Ethereum ağındaki büyük yatırımcılar, Santiment tarafından toplanan verilere göre, cüzdanlarındaki varlıklarını değişim adreslerine gönderiyorlar. İşte detaylar…

Yükseliş trendi, balinalar tarafından yapılan hareketler nedeniyle hızla tersine dönebilir

Ethereum (ETH) ana ağının Beacon Chain ile birleşeceği ve fikir birliği olarak Proof-of-Stake (PoS) yöntemini benimseyeceği bir etkinlik olan Merge, geri sayıma girdi. Bu, Ethereum Vakfı’nın etkinliğin 10 ve 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi gerektiğini doğrulamasından sonra geldi. Ağ meraklıları tarafından yıllardır beklenen Merle, dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin fiyatını olumlu yönde etkiledi. Ethereum 2.0 tarihinin 15 Temmuz’da açıklanmasından bu yana, ağın yerel token’i TradingView’e göre, son haftalarda bir fiyat düzeltmesi yapılmasına rağmen yüzde 70 arttı. Bununla birlikte, bu yükseliş trendi, balinalar tarafından yapılan hareketler nedeniyle hızla tersine dönebilir.

Analiz firması Santiment’ten elde edilen veriler, büyük Ethereum soğuk cüzdanlarının son aylarda ETH varlıklarını yüzde 11 oranında azalttığını gösteriyor. Bunu, kripto para birimlerini değişim adreslerine taşıyarak yaptılar. Teorik olarak, borsalara büyük miktarda varlık göndermek, büyük yatırımcıların bu token’leri diğer kripto para birimleri için satmak veya değiştirmek istediklerini gösterdiği için olumsuz olarak görülmektedir. Bu durumda, bu ETH’nin satış baskısını artırabilir ve fiyatının önemli ölçüde düşmesine neden olabilir.

Ethereum balinaları, ETH’leri Merge’yi bekleyen borsalara taşıdı

Bir yandan, balinaların hareketi ETH fiyatının düşmesine neden olabilirse, varlığa olan genel talep yükseliş göstergesi olmaya devam eder. Bir kripto para analisti, kripto para biriminin şu anda piyasadaki en yüksek talebe sahip olduğunu vurguladı. Ağustos ayında Ethereum, kripto para piyasasındaki tüm işlem hacminin yüzde 40’ını oluştururken, BTC yaklaşık yüzde 30 oranında yükseldi. Bu şekilde, Merge kripto piyasasının son günlerde yaşadığı fiyat düzeltmelerine rağmen varlığı artırmaya devam ediyor. Binance, Merge sırasında para çekme ve para yatırma işlemlerini askıya alacaktır. Binance, yaptığı açıklamada, Merge ile ilgili güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük borsasının kullanıcıları, 6 Eylül’de ERC-20 token’lerini yatıramayacak veya çekemeyecek. Bu gün, Merge, ETH 2.0’a doğru ilk adımı işaretleyecek olan Bellatrix konsensüs katmanında güncellenecek. 14 Eylül’de, Paris yürütme katmanı güncellemesi, para çekme ve para yatırma işlemleri için belirlenen tarih de askıya alınacak. Kapanmalara rağmen, spot ve vadeli işlem ticareti gibi ETH ve diğer ERC-20 token’lerini içeren diğer faaliyetler, Merge sırasında değişmeden çalışmaya devam edecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!