Ethereum Merge Yine Ertelenebilir! İşte Nedeni

Kripto para piyasaları son 24 saat içerisinde değer kaybı yaşarken, Ethereum (ETH)’dan önemli bir haber geldi. Güncel verilere göre Ethereum’un yeni güncellemesi Merge, yine ertelenebilir! İşte detaylar…

Ethereum Merge güncellemesi tekrardan ertelenebilir!

Bildiğiniz üzere lider altcoin projesi Ethereum (ETH), 8 yıllık tarihinde sadece bir fikirden bütün bir ekosisteme evrildi diyebiliriz. Bir diğer yandan, Beacon Chain’in Aralık 2020’de piyasaya sürülmesiyle beraber, anlık işlemler için daha iyi bir platform umudu yeniden canlanmıştı. Pek çok Testnet ve yükseltme gerçekleştirilirken, genel olarak herhangi bir şekilde teknik bir kusur bulunmuyordu.

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere esas olarak, Goerli’nin son test ağı başarıyla yayına girdikten sonra, platform 15 Eylül’de Mainnet’in geçişini duyurdu. Şimdi tüm kripto para piyasaları yaklaşan Merge güncellemesi için hazırlanırken, güncelleme 15 Eylül tarihinde değil, programdan önce gerçekleşebilir.

ETH Merge için güncelleme tarihinde hala bir kesinlik bulunmuyor!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin daha önce kesin tarihin varlığın hash oranına bağlı olduğunu söylemişti. Toplam zorluk 58.75.00.000.000.000.000.000.000.000’a ulaştığında ve ortalama 872.2 TH hash oranıyla birleşme tetiklenecek. Yakın zamanda yapılan bir güncellemede, ETH hash oranı, erken bir Birleşme olasılığına işaret ederek büyük ölçüde yükseldi.

Ethereum’a gelecek yeni güncelleme Merge için Hash oranı o zamandan beri Mayıs ayında 1000 TH’nin üzerindeki en yüksek seviyelerinden düştü ve sürekli olarak 900 TH’nin üzerindeki seviyeleri korudu. Bu nedenle, en son zorluk, basın zamanında 57,70,49,02,01,07,48,20,74,40.547’ye ulaştığı için daha önceki bir Birleşmenin sinyalleri yanıp sönüyor. Son günlerde ortaya çıkan bazı raporlara göre ise bu hazırlık yaklaşık olarak yüzde 98.21 oranında tamamlanmaktadır. Uzmanlara göre eğer hash oranı devam ederse veya 06 Eylül 2022’de planlanan Bellatrix güncellemesiyle ek bir destek alırsa, Merge için ilan edilen tarihten çok çok daha önce güncelleme başlatılabilir.

Bildiğiniz üzere kripto para piyasaları uzun bir süredir dalgalı eğilim gösteriyor ve birçok yatırımcı hala ne yapacağı konusunda kararsız. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 1 haftalık süreçte yüzde 6.5’luk bir düşüş yaşadı. Anlık olarak ise BTC, 20,018.38 dolardan işlem görüyor. Öte yandan lider altcoin projesi Ethereum (ETH) ise rakiplerine örnek olmaya devam ediyor. Son 1 haftalık süreçte ETH, yüzde 5.6 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise ETH 1.562 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!