Bu Ay BTC ve ETH İçin Çok Zor Geçebilir! İşte Nedeni

Bildiğiniz üzere son birkaç haftadır birçok kripto para birimi çoğunlukla kırmızı renkten işlem görüyor ve bu birçok yatırımcı açısından kötü bir haber demek. Eylül ayının başlangıcında meydana gelen piyasalardaki düşüş, birçok yatırımcıyı endişelendirdi ve uzmanlar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) hakkında önemli yorumlarda bulundu. İşte uzman yorumları!

Uzmanlar BTC ve ETH hakkında uyarılarda bulundu!

Piyasalara bakıldığında ise Eylül ayı kötü bir açılışla başlamış gibi duruyor. Lider kripto para birimine bakıldığında 19 bin ila 20 bin dolarlık bir fiyat aralığı görürken, Ethereum, 1.500 dolar seviyelerinin üzerinde bulunuyor. Son 30 günlük süreçte, piyasa değerine göre ilk iki büyük kripto para birimi sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 6 değer kaybı yaşadı.  Ayrıca, küresel kripto piyasası değeri 1 trilyon doların altına düştü ve son 24 saatte yüzde 1,30 kayıpla 973,25 milyar dolardan işlem gördü.

Bir diğer yandan ise kripto para piyasalarının önde gelen uzmanları çarpıcı yorumlarda bulunuyor. Uzmanlara göre Eylül ayı, kripto para birimlerinin çok zorlu bir yolculuğa çıkacağı bir ay olarak karşımıza çıkacak. Güncel Bloomberg raporlarına göre, geçtiğimiz senelere göre bile Eylül ayı, özellikle 2017’den bu yana Bitcoin için o kadar da iyi geçmedi.

Raporlara göre, son 5 yılda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 8.5 civarında düşüş yaşayarak yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Kayıp gören tek kripto para birimi Bitcoin olmamakla beraber Ethereum da bu listede kendine yer buldu. Aynı zaman diliminde kayıplar yaşayan ETH’un maliyeti, genel olarak çift haneli olarak düştüğü için, dönemin yalnızca yüzde 25’lik diliminde yükseliş yaşadı. En çok beklenen Merge güncellemesi ile beraber de yükseliş yaşaması bekleniyor.

Uzmanlar Eylül ayına dikkat çekti!

Uzmanlara göre Eylül ayı, kripto para piyasalarını sarsabilecek nitelikte bir ay olarak tanımlanıyor. Kripto para piyasalarında yaklaşan ayı günleri için uzmanlar, önümüzdeki günlerde düşüş yaşanacağını ve yatırımcıların inişli çıkışlı günlere tanık olabileceğini aktarıyor. Şimdiye kadar kripto piyasası hisse senedi piyasasını takip ettiğinden, Eylül ayı zorlu olabilir.

2022 yılına kadar BTC işlemleri çoğunlukla Federal Rezerv ve merkez bankasının faiz artışlarına dayalı olarak görüldü, ancak bu ivme artan enflasyon oranlarını frenlemek için gerekli kabul edildi. Bitcoin fiyatı bu yıl yüzde 60’tan fazla düşerken, Ethereum son haftalarda yükseliş kaydetti. ETH’nin değerlemesi son zamanlarda “Merge” beklentisiyle arttı. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz Ethereum fiyatı ise son 1 haftada yüzde 8 değer kaybı yaşasa da, anlık olarak 1,539.09 dolardan işlem görerek, 1.500 dolar seviyesini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!