Elon Musk’tan Köşeyi Dönmek İsteyen Dogecoin Yatırımcılarına Çarpıcı Mesaj!

Tesla CEO’su Elon Musk, “Matrix” serisinden ilham alan bir Dogecoin meme’i ile yasal para birimi karşıtı söylemini arttırıyor. Tesla CEO’su kısa süre önce takipçilerini yakın bir tarihte attığı bir tweet’te yasal para birimleri merkezli bir dünya görüşünden vazgeçmeye çağırdı.

Dogefather, hükümetin de bir tür şirket olduğunu söyledi

Ünlü milyarder, Matrix serisinin baş karakteri olan Neo’nun Shiba Inu başlı Morpheus’a Dogecoin ile “çok para” kazanıp kazanamayacağını sorduğunu gösteren Matrix temalı bir meme yayınladı. Cynocephalus ise buna karşılık olarak DOGE’un aslında para olduğunu söyleyerek ikonik Keanu Reeves karakterini itibari kazançlara odaklanmamaya çağırdı.

Bu ünlü milyarder Musk’ın “The Matrix” referanslarıyla Twitter’da ilk kez gündeme gelişi değil. Mayıs 2020’de paylaştığı bir tweet ile takipçilerini “kırmızı hapı” almaya teşvik etti. Bu terim, takipçilerinin toplumun sözde yalanlarına uyanmasını isteyen bazı radikal gruplar tarafından benimsendikten sonra oldukça aşağılayıcı bir çağrışım kazandı. Bunun yanı sıra, geçen hafta gerçekleşen “The B Word” konferansında Dogecoin destekçisi Musk, hükümeti şu ifadelerle eleştirdi:

Hükümete ve sektöre ayrı ayrı bakmanın yanlış bir ikilem olduğunu düşünüyorum. Hükümet nihai şirkettir.

Musk’ın Dogecoin hakkındaki söylemleri artık işe yaramıyor

1 DOGE = 1 DOGE meme’leri, dolar cinsinden fiyatlara takıntılı olmak istemeyen Bitcoin topluluğuna nüfuz eden “1 BTC = 1 BTC” totolojisinden türetilmiş gibi görünüyor. Bu, kripto para biriminin 8 Mayıs’taki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,73 doların yüzde 73 altında işlem görmesi nedeniyle büyük zarar gören Dogecoin yatırımcıları için bir tür teselli işlevi görebilir.

Musk’ın en son meme kripto para birimini anması, Dogecoin’in çıkmazını hafifletmek için pek bir işe yaramadı. Sadece yüzde 3’lük hızlı bir fiyat artışına neden oldu. Son Bitcoin konferansı sırasında Musk, Dogecoin’in başarısının en ironik ve eğlenceli sonuç olacağını yinelemişti. Bir başka önde gelen Dogecoin destekçisi olan Dallas Mavericks sahibi Mark Cuban da enflasyonun Dogecoin’i başarılı bir para birimi yapabileceğini iddia etti. Bunda Bitcoin’in, maksimum token sayısı tam olarak 21 milyon ile sınırlandırıldığından şişirilemezken, DOGE’un sonsuz bir arzı olmasının da önemli bir etkisi olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!