5 Uzman Görüş Bildirdi: Bitcoin (BTC) Boğa Piyasasına Geri Dönecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC),  Nisan ayındaki neredeyse 65 bin dolarlık rekor seviyesinden düşmesinden sonra, geniş çapta bir çöküş dönemi yaşadı. 20 Temmuz’da, BTC, bir aydan fazla bir süre boyunca işiem gördüğü 30 bin dolarlık destek seviyesinin altına düştüğünde başka bir darbe aldı.

”Mevcut durum 2013 Bitcoin boğa koşusununa benziyor”

Kripto para sektöründeki 5 önemli isim, Bitcoin’in son dönemdeki fiyat hareketi ve geleceği konusunda görüşlerini paylaştı. DailyFX’ten Nicholas Cawley, yatırımcıların artık “dip’i satın almaya” istekli olmadığını hissettiğini ve son kayıpların tersine çevrilmesinin aylar alabileceğini savundu. Ancak o zamandan beri, Bitcoin 30 bin doların üzerinde bir toparlama gerçekleştirdi ve piyasadaki panik şimdilik azalmış gibi görünüyor. Tesla CEO’su Elon Musk, Square CEO’su Jack Dorsey ve Ark Invest’ten Cathie Wood, geçen hafta The B Word konferansında kripto para ekosistemine olan inançlarını dile getirdikten sonra, ortaya çıkan iyimser hava, bir kez daha kripto para birimlerini korkudan kurtarmaya yardımcı oldu.

 

Dünyanın en ünlü Bitcoin boğalarının konferastaki duruşları, lider kripto para birimini mevcut çöküşünden kurtarmış olsa da, bazı kripto uzmanları, Bitcoin boğa piyasasının temellerinin hala sağlam olduğunu düşünüyor. Kripto ve finansal medya şirketi BlockWorks’ün kurucu ortağı Jason Yanowitz, pazarın geçmişte gördüklerimize benzer bir “konsolidasyon aşamasında” olduğuna inandığını söyledi. Yanowitz şunları ekledi:

2021 boğa koşusu, 2013’e benzeyecek gibi görünüyor. 2013 yılı boğa piyasası boyunca, Bitcoin 260 dolara kadar çıktı. Daha sonra yüzde 80 düştü ve 210 gün konsolide oldu. Düzeltme aşamasından sonra, Bitcoin Aralık 2013’te 1.100 dolara kadar yükselen yeni bir zirve oluşturdu. Bu boğa koşusunun 2013 pazarını yansıtması çok olası.

”Yüzde 50 değer kaybı Bitcoin için normal”

Yakın zamanda 4,2 milyar doların üzerinde işlem hacmi gören merkeziyetsiz bir  borsa olan Futureswap’ın kurucu ortağı ve CEO’su Derek Alia, bir bütün olarak kripto para sektörü hakkında benzer duyguları tekrarladı. CEO şunları vurguladı:

Bitcoin boğa koşularının çoğuna bakarsanız, yüzde 50’den fazla geri çekilmelerin nadir olmadığını göreceksiniz. Bu çalkantılı zamanlar, böyle yeni bir endüstri olmanın bir parçası.

 

Alia, zaman içinde oynaklığı azaltması gereken yeni kurumsal sermaye akışlarına ek olarak kripto para sektöründe çalışan rekor sayıda kullanıcı ve uygulama gördüğünü de sözlerine ekledi. Alia son olarak şunları ekledi:

 Bu, kripto boğa koşusunda normal bir aşamadır. Büyük düşüşler, teknolojiyi önemseyen insanları korurken spekülatörleri sarsma etkisine sahiptir.

”Volatilite düşmeye devam ediyor”

Dijital varlık yatırım şirketi Two Prime’ın baş yatırım sorumlusu Nathan Cox, kripto para birimi fiyatlarındaki son düşüşün olumlu etkileri olabileceğine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

İşin iyi tarafı,hem gerçekleşen hem de ima edilen oynaklığın fiyatlar ile birlikte düşmeye devam etmesi, bu da Mayıs ayı satışlarındaki ilk korkunun büyük olasılıkla kaldıraçlı perakende spekülatörleri ortadan kaldırdığını ve mevcut piyasa koşullarının gerçek fiyata izin verdiğini ima ediyor. keşif, Kenarda sabırla bekleyenler için kripto para birimleri satışta ve şimdi yatırım yapmak için harika bir zaman.

 

Merkeziyetsiz özerk bir organizasyon (DAO) olan PieDAO’nun bir topluluk üyesi olan Anastasiya Belyaeva, Bitcoin, Ethereum ve DeFi endüstrisinin “temel gerekliliğinin” sonunda kazanacağını savundu ve şunları iddia etti:

Piyasa düzeltmeleri normal ve ekosistem için sağlıklı. El Salvador gibi yerlerde kurumsal ve ulus devleti bazında  benimsenme olması da dahil olmak üzere boğa koşusunun kendisini sürdürebileceğini gösteren birçok olumlu işaret var.

Regülasyon sektör için olumlu bir gelişme

Merkeziyetsiz bulut bilişim konusunda uzmanlaşmış Phala’nın kurucu ortağı ve CEO’su Marvin Tong, birçok kişinin korktuğu endüstri düzenlemesinin uzun vadede kripto para topluluğuna gerçekten yardımcı olabileceğini belirtti. Tong şunları söyledi:

Düzenleyiciler, bazı piyasa katılımcılarının inandığı gibi kripto paraların gerçek düşmanları değiller ve aynı şey, sonunda kripto yoluyla yeni yerleşim raylarını benimseyecek olan finansal kurumlar için de geçerli. Genel olarak, gerekli pazar ve tüketici korumaları ile sürdürülebilir büyüme için olumlu işaretler görüyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın