Elon Musk, Yatırım Tüyolarını Paylaştı! İşte Ayrıntılar!

Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da yatırım tüyolarını paylaştı. Musk’ın paylaşımı büyük ilgi gördü.

Musk’ın yatırım tavsiyeleri, sıradan yatırımcılar için geçerli mi?

Elon Musk, sık sık yatırım stratejileri seçimiyle ilgili sorular aldığını açıkladı. Bu nedenle, ünlü milyarder takipçileriyle başarılı bir yatırıma yönelik ipuçlarını paylaşmaya karar verdiğini belirtti. Musk, “İnandığınız hizmet ve ürünleri sunan birkaç şirketin hisselerini satın alın. Bu hisseleri şirketin ürün veya hizmetlerinin popülerliğini kaybettiğini görürseniz satın. Piyasanın paniğe kapıldığı dönemlerde asla panik yapmayın.” ifadesini kullandı. Musk, bu tür tavsiyelerin uzun vadede piyasa katılımcılarına iyi hizmet edeceğini de sözlerine ekledi. Elon Musk, servetinin bir kısmını kripto para birimine yatırdığını da yineledi. İşadamına göre dijital varlıklar enflasyonla mücadele etmesine yardımcı oluyor. Tesla CEO’sunun kripto para portföyünde Bitcoin, Ethereum ve favori kripto parası Dogecoin’in yer aldığı biliniyor.

Araştırmacılara göre, Amerikalı yatırımcıların yüzde 37’si en az bir kez Musk’ın tweetlerine dayanarak yatırım kararları verdi. Birçok Twitter kullanıcısı, Musk’ın yatırım tweetinin altında işadamının yatırım tavsiyesinin geçerliliğini tartışmaya başladı. Birçok kişi, Elon Musk tarafından önerilen teorik planın pratikte uygulanmasının zor olduğunu kaydetti. Kaliteli mal üreten veya popüler hizmetler sunan birçok şirket özeldir. Sıradan insanlar onlara yatırım yapamaz. Ayrıca ağ kullanıcıları, Tesla’nın 2022 Nisan sonu hisse satışının Musk’ın tavsiyesi ışığında son derece şüpheli göründüğüne dikkat çekti.

Elon Musk, Twitter’ı almak için Bitcoin sattı mı?

Rapora göre, 29 Nisan’da Musk’ın yaklaşık 8,5 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığı doğrulandı. Musk’ın kendisi de bunu teyit etti. Bir Reuters raporuna göre Musk, bankalardan aldığı 44 milyar dolarlık krediyi artırmak istiyor. Bu, daha önce bu yılın Mart ayında belirttiği gibi kripto paralarını elinde tutmaya devam ettiği anlamına geliyor. Bu bilgiler ışığında, Musk’ın Twitter’a yapacağı ödeme için  Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere sahip olduğu kripto varlıklarını satmadığını söyleyebiliriz. Musk, daha önce şirketlerinin hisselerinden sonra bu üç kripto para biriminin kişisel servetinin en büyük bölümünü oluşturduğunu açıklamıştı.
 
 Musk, Twitter’ı alma hedefini gerçekleştirirken, şirket için daha fazla plan yapıyor. Sözü edilen Reuters raporu, Tesla CEO’sunun planlarının daha fazlasını fon toplama görüşmelerinde olduğu bankalarla paylaştığını ortaya koydu. Adı açıklanmayan kaynaklar, bankalarla yapılan görüşmede milyarderin sözlerinin, “sağlam bir taahhütten ziyade vizyonuna dayandığını” ifade etti.  Musk, platformun gelirini büyük ölçüde artıracağını ve yeni özellikler getireceğini kaydetti. Gelir artırıcı planlar arasında, doğrulanmış Twitter hesaplarından viral bir tweet alıntılandığında web sitelerinden bir ücret talep etme önerisi ve Twitter Blue’daki değişiklikler yer alıyor. Ayrıca, yöneticilerin maaşlarına düzenleme getirmeyi düşündüğü ve muhtemelen geçen Kasım ayında CEO olan Parag Agrawal’ın yerine birini atadığı ortaya çıktı. Bitcoin ve DOGE gibi kripto paraların Musk yönetiminde platformda daha çok ön plana çıkması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!