Tesla’dan SEC’e Rapor: Yeni Bitcoin Alımı mı Geliyor?

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin ve kripto paraların geleceği ile ilgili uzun bir süredir devam eden karmaşık mesajlarının ardından, 1 milyar doların üzerinde bir Bitcoin varlığına sahip olan Tesla şirketi, SEC’e gönderdiği raporda bu yatırımıyla ilgili olumlu açıklamalarda bulundu. Detaylar şu şekilde…

“Bitcoin ve kripto paraların uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz”

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın SEC’e gönderdiği çeyreklik raporda daha fazla dijital varlık yatırımına açık kapı bırakıldığı görüldü. Şirketin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Dijital varlıkların hem yatırım olarak hem de nakite alternatif bir likit olarak uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz.”

Kayıtlı verilere göre Tesla’nın yılın çeyreği için hazırladığı raporda Nisan sonu itibariyle 1.26 milyar dolarlık dijital varlık sahibi olduğu belirtildi. Bununla beraber şirketin 2021 yılı son çeyreğine göre dijital varlık yatırımları ile ilgili bir değişikliğe rastlanmadı. Ayrıca raporda Tesla’nın 31 Mart 2022 tarihinden itibaren elindeki dijital varlık miktarının adil piyasa değerinin 1.96 milyar dolar olduğu da belirtildi.

Şirket, kripto ödemeleri için açık kapı bırakmıştı

Hatırlayacağınız üzere BTC satın alımının ardından yaklaşık bir ay sonra Tesla’nın otomobil satışları için lider kripto para birimini kabul edeceğini açıklayan Musk, birkaç ay sonra attığı bu adımdan çevresel etmenler nedeniyle vazgeçmişti. 2021 Yılı Temmuz ayında ise ünlü CEO, Bitcoin madenciliğinin daha çevresel ve sürdürülebilir bir hale gelmesi halinde lider kripto para birimini yeniden ödeme yöntemi olarak eklemesinin düşünülebileceğini aktarmıştı. Ardından Ekim ayında şirket, SEC’e yapılan bir bildiride ise kripto para ödemeleri için açık kapı bırakmıştı.

Bunlarla beraber Elon Musk’ın favori altcoin’i olan Dogecoin de Tesla şirketi tarafından online mağazasında bazı eşyalar için ödeme yöntemi olarak kabul ediliyordu. Fakat ünlü otomobil şirketi, SEC’e DOGE gelirleriyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi ve SEC’e gönderilen raporda şu ifadelerde bulundu:

“Tüm yatırımlarda olduğu gibi ve itibari para tabanlı nakit ve nakit eşdeğeri hesapları yönetmemizle tutarlı olarak, dijital varlıklarımızı da işletmemizin ihtiyacı ve piyasa ile çevre koşullarını dikkate alarak artırıp azaltabiliriz.”

Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!