Türk Yatırımcılar Kızgın: Elon Musk CİMER’e Şikayet Edildi!

Tesla CEO’su Elon Musk, artık hayatımızın önemli bir parçası oldu. Ürettiği elektrikli arabalar, katıldığı şovlar ve favori oyuncağı kripto para birimleri ile hiç gündemden düşmüyor. Bir zamanlar Bitcoin (BTC) kahramanı olarak nitelendirilen Musk, şimdilerde ise kripto para tutkunlarının en büyük düşmanı oldu.

Dünyada kripto para yatırımı listesinde dördüncü, Avrupada ise birinci olan Türkiye‘de de durum aynı. Tesla CEO’su, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda kripto para piyasasını manipüle ettiği ve yatırımcıları zarara uğrattığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiği iddia adildi.

Elon Musk’a para cezası

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, söz konusu iddiayı Twitter hesabından, “Sabah Sabah çok güldüm, Allah da sizi güldürsün” yorumuyla takipçileriyle paylaştı.

Şikayetin kim tarafından yapıldığı belli değilken başvuruda şu ifadeler yer aldı:

SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk’tan şikayetçiyim. Sürekli piyasayı manipüle ediyor. İnsanları zarara sokuyor. Sürekli Doge tweet’i atıyor. İnsanlar bu durumdan muzdarip. Sizlerden ricam SPK maddeleri gereğince Elon Musk’a para cezası kesilmesi. Arz ederim.

Şikayete ayrıca “Elon MÜSK.jpg” adı ile bir görsel de eklendiği görülüyor.

 Musk ne söylemişti?

Tesla CEO’su, dün Bitcoin’in son derece merkezi olduğunu ve bir avuç madencilik şirketi tarafından kontrol edildiğini iddia etmişti. Ayrıca Tesla’nın Bitcoin’lerini satabileceğini ya da sattığını ima etmişti. Daha sonra Musk, bu son imasını bugün yaptığı bir başka açıklamayla düzeltti ve “Tesla hiç Bitcoin satmadı.” dedi.

Comments (0)
Add Comment