Dogecoin (DOGE)’de Bu İki Veri Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde!

Messari tarafından sağlanan veriler popüler memecoin Dogecoin (DOGE) için en önemli iki on-chain verisi olan madencilik zorluğu ve hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü. Yükselişin altcoin fiyatındaki düşük performansa rağmen gerçekleşmesi yatırımcıların dikkatini çekti. Detaylar ise şu şekilde…

Dogecoin Hash oranı ATH seviyesini gördü

Ünlü analist ve uzmanlara göre herhangi bir kripto paranın madencilik hash oranında artış yaşaması, genel olarak bu kripto paraya olan talebin arttığı yönünde yorumlanabilir. Analistler tarafından yüksek hash oranı ve madencilik zorluğu, madencilerin ağ üzerinde blok işleme ve piyasaya yeni altcoin sürmek için istekli davrandığından genel olarak boğa lehine bir sinyal olarak değerlendirilir.

Bir diğer yandan hash oranının yükselmesi ve bununla beraber ağ üzerindeki madencilik zorluğunun artışı, kripto para madencilerinin popüler memecoin DOGE madenciliği yapmak için daha fazla kaynak harcamaya hazır olduklarına bir işaret olabilir. Altcoin madencilerini ve madencilerin ağ üzerinde sağladıkları hash oranını belirleyen ana etken ise kripto paranın fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer yandan Dogecoin’in fiyatının düşmesiyle beraber son 120 gündür karlılık oranı da düşüş yaşıyor.

Japonya’da bu memecoin için bir ilk

Bir diğer yandan ise Dogecoin için önemli bir listeleme haberi daha sitemizde yer alıyor. Popüler Japon kripto borsası BTCBOX, ünlü memecoin Dogecoin (DOGE)’i listeleme planlarını yatırımcılara bildirdi. Ünlü borsa BTCBOX attığı bir tweet ile beraber DOGE’yi Nisan ayının sonundan önce listeleyebileceğini ve konu ile ilgili daha fazla detay paylaşacağını yatırımcılara duyurdu. Şirket duyuruya ek olarak DOGE işlem çiftlerinin “Easy Trading” teklifinin bir parçası olarak sunulacağını da sözlerine ekledi.

Daha önce de kriptoarena.com olarak bildirildiği üzere bu yaklaşımların sonucunda Japon kripto müşterileri kendi ülkelerinde sadece 20 altcoin ile işlem yapabiliyordu. Bunun sonucunda ise memecoin DOGE trader’ları yurtdışı platformlarını kullanmak zorunda kalmıştı. Olayların farkında olan kurum, işleri yoluna koymayı planlıyor. Popüler memecoin DOGE, yazı yazıldığı an itibariyle 0,139534 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!