Elon Musk’tan Ses Getirecek Proje: Dogecoin

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin (DOGE) kullanan bir sosyal medya platformu kurmak istiyor. Musk’ın projesi, Twitter’a alternatif olarak görülüyor.

 

Elon Musk, ifade özgürlüğüne dikkat çekti

Elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın CEO’su ve kurucusu Elon Musk, köpek temalı kripto para birimi Dogecoin (DOGE)’i destekleyecek kendi sosyal ağını başlatmayı planladığını açıkladı. İngiliz Gazetesi Indepedent, kripto para savunucusu Musk’ın, Twitter’da takipçilerinden popüler platformunun özgür konuşma ilkesini destekleyip desteklemediği konusunda oy vermelerini isteyen bir anket oluşturduktan sonra bu projeye dikkat çektiğini yazıyor. Tesla’nın CEO‘su, 79 milyondan fazla takipçisinin anketi ciddiye almasını istedi ve anketin sonucunun uygulanacağını söyledi. Twitter anketine toplam iki milyon kişi katıldı ve kullanıcıların yüzde 70’i Musk’ın sorularına “hayır” cevabını verdi.

Sonucun ardından Musk tekrar tweet attı ve takipçilerinden şu soruyu sorarak yanıt istedi: “Twitter’ın fiili bir kamu platformu olarak hizmet ettiği göz önüne alındığında, ifade özgürlüğü ilkelerine uymamak demokrasiyi temelden baltalıyor. Ne yapılmalı?” Musk‘ın sorusuna dayanarak bir kullanıcı, Musk’ın açık kaynaklı bir algoritmaya sahip yeni bir sosyal medya platformu geliştirmesi gerektiğini, burada özgür konuşmaya izin verileceği ve propagandanın en düşük seviyeye indirileceği yanıtını verdi. Musk, yeni bir sosyal medya ağı oluşturması halinde platformun Dogecoin (DOGE)’i içeren bir özelliğine sahip olacağını kaydetti

 

Dogecoin, ”Bitcoin of America”, ATM”lerine eklendi

Business Insider’a göre ”Bitcoin of America”, ATM”lerine Dogecoin (DOGE)’i ekledi. Şirket, ABD Hazine Bakanlığı’nda  para hizmetleri işletmesi olarak kayıtlı.Geçen yılın Ekim ayında, Bitcoin of America, Bitcoin ve Litecoin’e ek olarak Ethereum’u ekledi. Geçen yıl Mayıs ayında, şirket, klasik bir ATM ile kripto ATM’sini birleştirerek birçok temel işlev sunan “Evrensel Kiosk” projesini duyurdu. Bu yeni ATM’de, kullanıcılar bir banka kartından nakit para çekebiliyor.
 
Kullanıcılar ayrıca, nakit olarak kripto para satın alabilir ve nakit karşılığında kripto satabilirler. Bussiness Insider’a göre, Bitcoin Of America, Dogecoin (DOGE)’in artan popülaritesini fark etti ve meme coin’i BTM’lerine dahil etme zamanının geldiğine karar verdi. Bugüne kadar, Bitcoin of America, 31 eyalette 1800 BTM’ye sahip. Manhattan, New York’ta bulunan üst düzey bir diş kliniği olan Upper East Dental Innovations da artık Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum’u kabul ediyor. Şirket, kripto para birimine kapılarını açan ilk dişçilik ofisi olduğunu iddia ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!