DOGE ve SHIB Bu Hafta Yüzde 25’lik Ralli Yapacak Ama…

Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE), geçici bir düşüş eğilimine yol açabilecek benzer fiyat performansı sergiliyor. Uzun bir süredir düşüş modeli sergileyen iki popüler memecoin, daha da düşüş yaşayabilir. İşte detaylar…

Analistler, “dip seviyelerin tekrar test edilebileceğini” düşünüyor

SHIB fiyatı, azalan üçgeni 6 aydan fazla uzattıktan sonra bir kırılma yaşadı ve bu da yüzde 40’lık bir düşüşe neden oldu. Ancak, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen LUNA-UST krizi bu düşüşü hızlandırdı ve fiyatı kısa bir süre için 0,00001 doların altına düşmeye zorladı. Analistler, fiyatın bir miktar toparlanıp yükselmesine rağmen diplerin tekrar test edilebileceğini öngörüyor.

Yaşanan son piyasa çöküşünden sonra fiyatı 7 aylık seviyenin en alt düzeyine kadar indi ve anlık olarak en düşük seviyenin hemen üzerinde konsolide oluyor. Analistlere göre SHIB fiyatı, yüzde 20’lik bir artış görebilir ancak Mayıs ayının sonuna kadar aynı seviyelerde gezinmeye hazır görünüyor. Analistler SHIB fiyatının Haziran ayının ilk haftasında küçük bir yükseliş yaşayabileceğini düşünse de fiyat burada belirleyici bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

Bir diğer taraftan DOGE fiyatı da benzer bir zaman diliminde aynı oynaklığı ve benzer retleri sergiliyor. Analistler, DOGE’nin belirleyici bir aşamaya gelmesine neden olabilecek konsolidasyon ile fiyatın devam etmesini bekliyor. Bu nedenle küçük bir yanlış hareket, fiyatı yeniden başlangıç ​​seviyelerine doğru sürükleyebilir.

DOGE fiyatı, biri yukarı, diğeri güneye doğru 2 farklı yükseliş kaydetti ve bir sonraki fiyat hareketine kadar bir süre daha konsolide oldu. Ancak, bu sefer fiyat 2 büyük fiyat hareketine maruz kaldı, ancak aynı yönde güneye doğru düşüş tuzağını doğruluyor. Analistler bu nedenden dolayı, bir sonraki ayak için ralli güçlenene kadar fiyatının bir süre daha birikim bölgesi içinde kalacağını düşünüyor. Ayrıca analistler, yukarı yönlü bir yörüngenin, fiyatı 0,1 doların üzerinde bir yere yerleştirebileceğini düşünürken, “düşüş dipleri için yeniden test edebilir” yorumlarında da bulundu.

”Metrikler rahatlama rallisine işaret ederken, DOGE ve SHIB, ayı piyasasında cazibelerini kaybediyor.”

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi en ünlü memecoin’ler, ayı piyasasının ortasında cazibesini kaybediyor gibi görünüyor. Popüler memecoin SHIB ve DOGE’nin piyasa değeri geçtiğimiz 24 saat içerisinde yüzde 2,3 artarak Anlık olarak 18,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak toplam 24 saatlik işlem hacmi yüzde 17,6 gibi büyük bir düşüşle 988 milyon dolara düştü. DOGE’nin fiyatı son günlerde Elon Musk’ın tweetleri ve sözleri üzerinden yükseliş yaşıyor. Popüler memecoin DOGE, Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 40 düşüş yaşadı ve ATH seviyesi olan 0,73 dolar seviyesinden yüzde 88 düşüş yaşayan DOGE, 0,0086 dolarlık bir ortalama fiyata sahip.

Bir diğer tarafta ise 2021 yılının en büyük ikinci memecoin’i olan SHIB, son 3 aylık periyotta yüzde 57’lik bir düşüş yaşadı. SHIB ekibi ise bu düşüşler karşısında kayıtsız kalmadı ve birden fazla proje duyurarak, fiyatına etki etmeyi denedi. Fakat popüler memecoin yeterli olduğunu kanıtlayamadı ve verilere göre, SHIB token’ına sahip en büyük ETH balinalarının da azaldığı görülüyor. ETH balinaları, toplam 522 milyon dolar değerinde SHIB’e sahip bulunuyor. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!