Analist Tarih Verdi: Ethereum Fiyatı 4 Bin Dolara Çıkacak!

Daha yüksek faizli bir ortamda lider altcoin Ethereum(ETH), düşüş yaşama riskiyle karşı karşıya kalıyor. Ünlü kripto para analisti Wolf, piyasa yükseltmesinin Ağustos ayında gerçekleşmesini beklediğinden, ETH’nin bir sonraki satışının bir ayı tuzağına dönüşebileceğini düşünüyor. İşte detaylar…

Analist, Ethereum için büyük bir toparlanma bekliyor

Piyasanın önde gelen analistlerinden biri olan Wolf, 20 Mayıs’ta paylaştığı bir teknik kuruluma göre, Ethereum’un fiyatının 2022 yılı sonunda 4 bin dolar seviyelerine çıkabileceğini iddia etti. Analist, ETH’nin yatay trend çizgisi direnci ve yükselen trend çizgisi desteğinden oluşan çok aylı bir yükselen üçgen modeli içinde hareket etmesini öngörüyor. Ayrıca analistin özellikle ETH’nin yapının alt trend çizgisine ilişkin en son yeniden testine vurgu yaparak, aşağıda gösterildiği gibi 4.000 dolar seviyesinde bulunan üst trend çizgisine doğru büyük bir toparlanma başlatabileceğini düşünüyor.

ETH/USD yükselen üçgen kurulumlarını gösteren üç günlük fiyat tablosu

Analistin yükseliş beklentisi ise 2016’da 1 dolardan 27 dolara yükselen devasa bir boğa koşusunun öncesindeki benzer bir üçgen oluşumundan geliyor. 2017’de oluşan bir başka yükselen üçgeni grafiği, ETH/USD’nin yüzde 270 artarak 1.500 doların üzerine çıktığı bir yükseliş takibi izledi.

Analiste göre ETH teknik kurulumunu tamamladı

Wolf’un fraktal tabanlı analizi, Ethereum çekirdek geliştiricilerinden biri olan Preston Van Loon’un, blockchain projesinin bir hisse kanıtı olan konsensüs mekanizmasına çok beklenen yükseltmesinin Ağustos ayında gerçekleşeceğini doğrulamasıyla geldi. Wolf, Ethereum’un yükseltmeden önce mantıklı olacak bir “ayı tuzağı” kurduğunu ve gösterildiği gibi teknik kurulumunu tamamladığını belirtiyor. Analistin konu ile ilgili paylaştığı tweet ise şu şekilde:

Birçok yatırımcı, Ethereum blok zincirinin uzun süredir devam eden ölçeklenebilirlik sorununu çözmesini, işlem ve gas maliyetlerini düşürmesini beklediğinden, yaklaşan güncelleme Ethereum (ETH)’un 2021’deki fiyat artışının ana itici güçlerinden biriydi. Buna rağmen, Ethereum Vakfı lansmanı ertelemeye devam etti.

Bir teknoloji hisse senedi ve kripto araştırma şirketi olan Bitfreedom Research, ETH’nin fiyatının Ekim 2022’ye kadar 950-1,900 dolara düşeceğini tahmin eden bir raporda, “Kuşkusuz, bu ilerlemede çıkan sorunlar, Ethereum’un son fiyat düşüşünde büyük bir etki yaptı.” söylemlerinde bulundu. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!