Terra Yatırımcılarını Kurtarabilecek mi? İşte LUNA ve UST Planı

Son zamanlarda Terra (LUNA) blockchain’inin stabil coin’i UST ile birlikte fiyatın 1 doların altına düşmesi, kripto para piyasasının en kötü çöküşlerden biri olmuştu. Terra’nın bu fiyat hareketi tüm kripto piyasasını etkiledi. LUNA şimdi bu çöküşten zarar gören yatırımcıları kurtarmaya çalışıyor.

Terra üç önemli değişiklik yayınladı

Ancak çöküşün ardından Terra topluluğu yeniden toparlanma planı üzerinde çalışıyor ve topluluk tarafından alınan oyların çoğunluğu hard fork lehine. Terra blok zinciri şimdi teklifinde bir değişiklik yayınladı ve topluluk geri bildirimini aldıktan sonra üç önemli revizyon yaptı.

Terra, Genesis likiditesini arttırırken, çöküşten önce LUNA’yı elinde tutan küçük cüzdan sahiplerini korumayı dört gözle bekliyor. Dolayısıyla Terra’ya göre, çöküş öncesi UST sahipleri, çöküş sonrası LUNA sahipleri ve çöküş sonrası UST sahipleri için ilk likidite parametreleri yüzde15’ten yüzde 30’a yükseltildi.

Çöküş öncesi LUNA sahipleri için yeni likidite profili

Bu planla, 10 bin LUNA’dan daha azına sahip cüzdanlar, açılışta yüzde 30’u açılan aynı genesis likiditesine sahip olacak. Sonraki yüzde 70 likidite, her 6 ayda bir olmak üzere ancak iki yıl sonra açılacaktır.

Terra Çöküşü Sonrası Sahipler İçin Azaltılmış Dağıtım

Terra’nın açıklamasına göre, bu yeni likidite profilinin tanıtılması, küçük LUNA sahiplerinin benzer başlangıç likidite profillerine sahip olmasını sağlayacaktır. Şimdi, bu girişim, çöküş öncesi süre boyunca toplam LUNA’nın yalnızca yüzde 6,45’ini temsil edecek olan LUNA cüzdanlarının yüzde 99,81’ini kapsayacak. Terra tarafından çöküş sonrası UST sahipleri için dağıtımın yüzde 20’den yüzde15’e düşürülmesine karar verildi.

Bu yaşananlarla birlikte, Tether (USDT) ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Terra (LUNA) projesinin “rug pull” dolandırıcılığı olmadığını, sadece “kötü tasarlandığını” söyledi. Terra ekosisteminin tüm piyasayı sarsan çöküşünden bahseden Ardoino, algoritmik stablecoin TerraUSD’yi (UST) her an yıkılabilecek şekilde, “iskambil kağıtlarından yapılmış bir kaleye” benzetti. Kripto topluluğundaki birçok kişi, Terraform Labs kurucusu Do Kwon’un hamlelerinin şüpheli yorum ve hareketler içerdiğini düşünüyor. Ayrıca Kwon’un Basis Cash adlı daha önce başarısız olan bir algoritmik stablecoin projesinde de çalıştığı bildirildi. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!