DeFi Projesi’nde Rug Pull Alarmı: Altcoin Sıfıra Çakıldı!

Kripto para birimi sektörü yeni bir ”rug pull’ vakasıyla karşı karşıya!  Devasa kazançlar vaat eden bir DeFi projesi değerinin yüzde 99’unu kaybetti. Rug pull, kripto para geliştiricilerinin, bir projeyi terk ettiği ve bütün fonlarını çekerek likitsiz bırakıp kaçtığı, kriptopara endüstrisinde kötü niyetli bir hareket olarak bilinir.

Proje yüksek vaatlerle başladı

Farming’i günler önce başlatan ve tamamen anonim bir ekiple çalışan DeFi projesi WhaleFarm, sektördeki en son rug pull yoluyla yatırımcılardan 2 milyon dolardan fazla para çaldı. Beklendiği gibi, kripto para biriminin değeri dakikalar içinde neredeyse yüzde 100 düştü. Bu ayın başlarında piyasaya sürülen WhaleFarm, BNB, BUSD, USDT, BTC, ETH, ADA, DOT ve LINK dahil olmak üzere çok sayıda kripto paranın stake edilmesiyle yüzde 7.217.848’e varan APY kazanma fırsatı sunduğu için yatırımcılara yüksek vaatlerle başladı.

Bu yüzde gerçek olamayacak kadar iyi görünse de, proje aslında bir miktar büyüme kaydetti ve yerel parası olan WhaleFarm Token’ın değeri arttı. DeFi alanında bazen olduğu gibi, özellikle vaat edilen getiriler orantısız olduğunda, bunun bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı. Popüler kripto para yorumcusu Mr.Whale’in belirttiği gibi, baştan beri projede şüphe doğuran veriler vardı. Söz verdiği 7.217.848 APY dışında, ekip tamamen anonimdi.

DeFi rug pull olaylarına sıkça şahit oluyor

Aynı ekip, Twitter sayfasını ve resmi Telegram grubunu sildi ve bu, bunun gerçekten bir rug pull olduğunun kanıtı olarak değerlendirilebilir. İlk tahminler çalınan miktarın 2,3 milyon dolar civarında olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, WhaleFarm Token dakikalar içinde neredeyse yüzde 100 düştü ve şu anda hala 0,20 doların altında işlem görüyor.

 

Yukarıda bahsedildiği gibi, halı, kripto para piyasası ve özellikle DeFi rug pull olaylarına sıkça şahit oluyor   Geçmişte buna benzer birçok örnek rapor edildi. Bunlardan biri Binance Coin’de 2,5 milyon dolar akıtan TurtleDex’ten geldi. Bundan önce, yatırımcılardan yaklaşık 30 milyon dolar BUSD ve BNB çalan Meerkat Finance vardı. Uranium Finance, yaklaşık 50 milyon dolarla Nisan ayı sonundaki en son örneklerden biriydi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment