Binance CEO’su Yanıtladı: Bitcoin Ayı Piyasası Ne Kadar Sürecek?

Binance CEO’su CZ, Cuma günü Atina’da düzenlenen Binance buluşmasında kripto para endüstrisinin geleceği ile ilgili konuştu. Binance CEO’su, kripto para ekosisteminin hızlı gelişimini, internetin son yıllardaki gelişmeleriyle karşılaştırdı. Ayrıca CZ, konuşmasında Bitcoin ve mevcut durumdaki ayı piyasası hakkında da görüşlerini aktarıyor.

Binance CEO’su, Bitcoin ve kripto paraların gelişimini ele aldı

Geçtiğimiz Cuma günü Atina’da gerçekleşen buluşmada CZ, Binance’in gerçekten kar elde etmeye odaklanmadığını söyledi. Ancak CEO, sürdürülebilir ve büyümeye meyilli olduğunu aktarmaktadır. Sohbetler esnasında CZ’ye Bitcoin’in (BTC) 1 milyon dolara ulaşıp ulaşmayacağı soruldu. Binance CEO’suna göre “her şey olabilir”. Bunların yanı sıra Binance CEO’su, 2022’de yaşanan olumsuz olayların ardından 2023’te kripto piyasasının toparlanmasını beklemektedir.

Konuşmasında özellikle kripto para sektörün artık bir yıl önceye göre daha pozitif olduğunu belirtiyor.


Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Sohbet esnasında Binance CEO’suna yaşanan son olaylarda soruluyor. CZ, FTX yönetiminin bir tür saadet zinciri olduğunu söyledi. Bununla birlikte, kullanıcıların parasını almadığına dair yalan söylediğini belirtiyor. Genel olarak ise CZ, tüm endüstrilerin erken aşamada inişler ve çıkışlar yaşayabileceğini aktarmaktadır.

FTX olayı Terra olayından çok farklı

Binance CEO’su özellikle tüm yeni endüstrilerin başarılı ve başarısız projelerinin olmasının normal olduğunu belirtti. Diğer yandan CZ, Terra (LUNA) çöküşünün Lehman Brothers gibi yanlış yönetildiğini söylüyor. Binance Meet-up Athens 2022’deki konuşmasında şunları dile getirdi:

Terra LUNA projesi, Lehman Brothers gibi yanlış yönetildi. LUNA’nın kurucuları, çöktükten sonra çok parayla çekip gitmediler. Bir domino etkisindeki olaylar zinciri gibi düştü.

CEO, kripto para endüstrisini etkisi altına alan kripto kışı hakkında konuştu

CZ, mevcut durum hakkında da konuşuyor. CEO’ya göre kripto gibi kitlesel bir piyasa ortamında duyarlılığının için tek bir neden yok. Kripto ayı piyasasının, piyasa geçmişine bağlı olarak çok daha uzun sürebileceğini söylüyor:

Ayı piyasasından 1 yılı biraz geride bıraktık.

Ayrıca Binance CEO’suna piyasaların kitlesel benimsenmesi soruluyor. CZ, bunu değerlendirmek için iki bileşenin olduğunu ve bunların ele alınması gerektiğini aktarmaktadır. Kitlesel benimsenmenin ise, insanların kripto para birimlerini tutmaya başlamasıyla olacağını açıkladı. Bununla birlikte, bireylerin net değerindeki kripto payına bağlı olacağını belirtmektedir. CZ, önümüzdeki yıllarda kripto benimsenmesinde bir artış görülebileceğini öngörüyor. Ancak, düzenleyici direnç ve korku göz önüne bulundurulduğunda bunun yavaş olacağını söylüyor:

Kripto para endüstrisi yıkıcı ve güçlü olduğu için biraz daha yavaş büyüyebilir.

Sonuç olarak ise Binance CEO’su kriptonun benimsenmesi için daha sorunsuz onayların, mutlaka bir ön koşul olmadığını söyledi. CZ, lisanslamanın çok liberal bir kara olmadığı ancak, benimsemenin çok yüksek olduğu Venezuela örneğini ele alıyor. CEO, yetkili kişilerin benimsenmeyi durdurmayacağını, hükümetlerin düzenleme üzerinde çalışmaya bakması gerektiğini belirtiyor. Kurumsal benimseme hakkında ise, beş ila on yıl içerisinde El Salvador’un Bitcoin birikimi konusunda harika bir konumda olacağını açıkladı. Son olarak ise CZ, mevcut fiyatlar ve hisselerin iç açıcı olmadığını ancak, gelecekte çok değerli olacağını dile getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!