Bu Altcoin’e Binance Darbesi: Fiyat Düşüşe Başladı!

Cuma günü yapılan duyuruya göre, lider kripto para borsası Binance, FTX’in çöküşünün etkileri devam ederken üç Serum (SRM) ticaret çiftini delist edecek. Binance’ın çok tartışılan bu kararı, bu altcoinin fiyatını düşürmeye yetti.

Binance bu altcoinden desteğini çekti

Lider kripto borsası, 28 Kasım’da SRM/BNB, SRM/BTC ve SRM/USDT işlem çiftlerinin alım satımını sonlandıracağını duyurdu. Serum, FTX tarafından başlangıcından bu yana desteklenen Solana tabanlı merkeziyetsiz bir borsa protokolüdür. İflas eden borsa yatırımcılarına haftalık airdrop şeklinde SRM tokenleri vermekteydi. Ancak FTX’in ani çöküşü, başta Solana olmak üzere birçok altcoini derinden etkiledi. FTX ile yakın ilişkileri olan Solana, Binance’ın desteğini çekmesiyle birlikte düşüş yaşamaya başladı.

 

14 Kasım’da Solana şirketi, FTX’te 134,54 milyon SRM’ye sahip olduğunu söyleyerek projenin geleceğiyle ilgili endişeleri artırmıştı. Bunun üzerine özellikle sosyal medya üzerinden yatırımcılar korkularını dile getirdiler. FTX bağlantılı varlıklar hakkındaki belirsizlik ve korkuların ortasında, kripto borsası Binance, Serum tokeni için ticaret çiftlerini kaldırdığını duyurdu. Borsa duyuruyu yaptı ancak bu ani karar için herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat kullanıcılar, Binance’ın bu kararının ardında FTX’in ve Alameda’nın sektöre olan olumsuz etkilerini en aza indirmek olduğunu düşünüyor. Binance kaldıracağını duyurduğu token için tarih de verdi. Serum token ticareti lider kripto para borsası tarafından 28 Kasım’a kadar desteklenecek, ardından tokenin BNB, Bitcoin ve Tether çifti kripto borsasından kaldırılacak.

FTX destekli kripto para birimlerinde ani düşüş

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, Serum, merkeziyetsiz borsalar için oluşturulmuştur ve düşük işlem maliyetleri sunar. Fakat Binance’ın duyurusunun ardından Serum (SRM) token fiyatı düşüşe geçmeye başladı. Fiyat takip platformu CoinMarketCap’e göre SRM fiyatı, son 24 saatte %4,04 oranında bir düşüş yaşadı ve şu anda 0,2688 dolardan işlem görüyor. SRM’ye ek olarak, Solana (SOL) fiyatı da iki yılın en düşük seviyesini görmüş durumda. Şu anda 14 dolardan işlem gören altcoinin fiyatı en son Şubat 2021 yılında bu kadar düşük bir seviyedeydi. Binance’ın FTX destekli kripto para birimlerinden tamamen çekilmesi, yatırımcıların bu altcoinlerden uzak durmasına sebep oldu.

Lider kripto para borsasının yaptığı açıklamanın ardından ciddi bir düşüş yaşayan Solana’nın piyasa değeri, son günlerde 3.52% oranında düştü. Analistler, şu anda 14 dolar seviyelerinde işlem gören popüler altcoinin daha da düşebileceği görüşünde. Solana’nın yanı sıra, CoinMarketCap’e göre SRM ticaret hacminin büyük bir kısmı Binance’te gerçekleşse de token hala Kraken, Kucoin ve Gate.io’da listeleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!