BTC ve Altcoin’ler Düşmeye Devam Ediyor! Toparlanma Gelecek mi?

Toplam kripto piyasası değeri 1,2 trilyon doların altına düştü, ancak veriler yatırımcıların satış yapmaya daha az meyilli olduğunu gösteriyor. Asya pazarlarındaki iyileştirilmiş Tether (USDT) indirimi ve Bitcoin (BTC) fiyatı ile Ethereum (ETH)’nin pozitif vadeli işlem primi, hafif bir rallinin devam ettiğini gösteriyor.

BTC fiyatı ve altcoinler derinden düştü

Toplam kripto piyasası değeri son 29 gün içinde istikrarlı bir şekilde düşüyor ve şu anda 1,17 trilyon doları destekliyor. Son 7 gün içinde Bitcoin (BTC) yaklaşık yüzde 7 ve Ethereum (ETH) yüzde 14 düzeltme ile karşı karşıya. 10 Haziran Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporu yıllık bazda yüzde 8,6 artış gösteriyor ve hisse senedi ve kripto piyasaları hemen etkiyi hissetti. Yine de, bu sayının ABD Merkez Bankası’nı gelecekte faiz oranlarını yükseltmekte tereddüt etmeye ikna edip etmeyeceği belirsiz.

Orta büyüklükteki altcoin’ler düşüyor. Ayrıca, duyarlılık hala düşüşte. Zayıf makroekonomik verilerin ve Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altına alma kabiliyetine ilişkin belirsizliklerin neden olduğu genel düşüş hissi, kripto para piyasasını ciddi şekilde etkiledi. Korku ve Açgözlülük Endeksi 9 Haziran’da 11/100’ü vurdu ve veriye dayalı duyarlılık göstergesi 8 Mayıs’tan bu yana 20’nin altında. satın alma fırsatları yaratmak. Alım satım ve türev endekslerine göre, Tether primindeki mütevazı iyileşmenin gösterdiği gibi, yatırımcılar mevcut seviyelerde pozisyonlarını düşürmeye daha az eğilimli.

Kripto yatırımcıları yakında bir toparlanma bekleyebilir

Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri için pozitif fonlama oranı, toplam kripto sınırı 1,2 trilyon dolara düştüğünden, yatırımcılar arasında kaldıraçlı long pozisyonlar için artan bir iştah olduğunu gösteriyor. Geleneksel piyasalar ve makroekonomik senaryolar bozulmadıkça, kripto yatırımcılarının yakında olumlu bir fiyat hareketi beklediğine inanmak için sebep var. Düşüşten BTC madencileri de fazlasıyla etkilenmiş gibi görünüyor.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC) fiyatındaki aşağı yönlü baskı, madencilerin kar elde etmelerini güçleştirmeye başladı. Kar marjları daralırken madencilerin başlangıç yatırımlarını telafi etmek için eskisine nazaran daha fazla beklediği anlaşılıyor. BTC/USD paritesi tüm zamanların en yüksek seviyelerinden aşağı inerken Bitcoin madencileri büyük ölçekte işlem yapmaktan kaçınıyor. Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant tarafından yapılan hesaplamalara göre, madencilerin bir Bitcoin çıkarmak için ihtiyaç duydukları üretim maliyeti, mevcut spot fiyatla kafa kafaya olabilir. Hash gücünün aslan payına ev sahipliği yapan Kuzey Amerika’daki madenciler için “ham” maliyetler BTC başına 22 bin dolar civarında, ancak buna ek maliyetler eklendiğinde 30 bin doların üzerine çıkabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!