Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi: Yeni Ralli İçin Bu Seviye Geçilmeli!

Bitcoin (BTC) yatırımcıları, varlıklarını satıyor. Bu durum, satış piyasaları için olumsuz bir domino etkisini tetikledi. Son haftalarda, yatırımcı duyarlılığı açgözlülükten, aşırı korkuya yöneldi.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, aşırı korku sınırında

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaştıktan sonra, birkaç gün içinde 56 bin doların altındaki yeni en düşük seviyelere ulaştı. Piyasada yaşanan sert düzeltme,  türev piyasaları, Clinton’un açıklamaları ve Mt Gox vakası gibi çeşitli faktörlere bağlanıyor. Bitcoin, vadeli ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden önce, Ekim ortasında bu seviyelerdeydi. Bununla birlikte, son fiyat düşüşü, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksinin 32’ye inmesine neden oldu. Endekse göre 32, korkuyu ifade ediyor ve bu, ortaya çıkan düşüşün yatırımcı üzerindeki etkisini gösteriyor.

 

Özellikle Başkan Biden’ın Jerome Powell’ı Federal Rezerv başkanlığına yeniden atamasının ardından, Bitcoin için durum daha da kötüye gidebilir. Powell geçmişte kripto para piyasasının daha fazla düzenleme çağrısında bulundu ancak kripto para birimlerini yasaklamak gibi bir niyeti olmadığını da açıkladı. Aşırı korku durumlarında, piyasalar bir ralli için hazırlanıyor olabilir.

 Boğa koşusu için 60 bin dolar seviyesi tekrar geçilmeli

Görünüşe göre Bitcoin, 56 bin dolarda gösterdiği kısa vadeli destek göz önüne alındığında aşırı satışa maruz kaldı ve yatırımcıların yaklaşık 60 bin dolarlık direnç bölgesine doğru bir ralli bekleyebileceklerini söylemek mümkün. Analistler, boğa koşusunun devam etmesi için BTC’nin 60 bin dolar seviyesini tekrar geçmesi gerektiğine inanıyor. Piyasada, tüm zamanların en yüksek seviyesine tekrar çıkılacağı ve BTC’nin bir ralli için hazırlanıyor olabileceğine dair bir iyimserlik var.
 
Varlığın kötü performansına rağmen, Bitcoin, genel kripto para piyasasında  yüzde 41,68 dominans ile ile en üst sıradaki yerini korurken, 36 milyar dolarlık işlem hacmi ile yüzde 5’lik bir artış kaydetti. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz gibi, piyasanın önde gelen analistlerinden Vays, 116 bin YouTube abonesine, Bitcoin’in 2021’de 100 bin doların üzerine çıkma ihtimalinin düşük olduğunu, ancak 2022’nin ilk çeyreğinde hedefe ulaşılabileceğini söyledi. Analist, “Bitcoin (BTC)’in yıl sonuna kadar 100 bin dolarlık hedefe ulaşmasını istiyorum, ancak şu anda bu pek mümkün görünmüyor. 2022’in ilk çeyreğinde, bu hedefe kolayca ulaşacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!