Analist İddialı: Tether Çok Yakında Patlayacak!

Tether (USDT) piyasa değeri, Terra’nın UST çöküşünden sonra yaklaşık 9 milyar dolar kadar azaldı. Terra’nın UST stablecoin’inin çöküşünün bir sonucu olarak geçtiğimiz hafta piyasada dramatik bir satış yaşandı ve USDT 0.95 dolara kadar düştü. Yaşanan bu düşüş, zaten korku hakim olan piyasayı panik havasına sürükledi. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Tether grafiği endişe veriyor

Muhalif bakış açılarıyla tanınan ünlü kripto para analistine göre, Tether (USDT)’in “patlaması” çok yakında gerçekleşecek. Bu, Tether’in en büyük eleştirmenlerinden biri olan uzmandan gelmesi belki de şaşırtıcı değil. Daha da endişe verici olan şey ise, Tether’in düşen piyasa değerini gösteren bir grafikti. Gerçekten de, şu an itibariyle USDT’nin piyasa değeri Aralık 2021’de görülen seviyelere düştü. USDT’nin piyasa değeri sıralaması değişmese de bu yatırımcılar için endişe verici bir uyarı. Bu arada Tether, şu sıralarda 0,999 dolardan işlem görüyor.

Bu yeterli değilmiş gibi, borsalardaki Tether arzı son günlerde iki milyardan fazla arttı ve özellikle Mayıs ayının başından bu yana piyasalara dönen stabilcoin’lerde keskin bir artış oldu. Bunların çoğu, Tether’in kısa bir süre için sabitlendiği zamanlarda meydana gelse de, eğilim devam etti ve borsalardaki Tether arzı yeni zirvelere ulaştı. Başka bir yorum ise, yatırımcıların dipten satın almak için USDT’lerini borsalara götürmeleri. Glassnode, şunları kaydetti:

USDT arzına bakarsak, gerçekten de 7,485 Milyar doların üzerinde USDT’nin bir hafta içinde itfa edildiğini görebiliriz. Toplam USDT arzı, 81.237 milyar dolarlık ATH’den 75.75 milyar dolara düştü.

Kripto para yatırımcıları tercih ettikleri stabilcoin’i yeniden gözden geçiriyor

Bu arada Glassnode’un araştırmasına göre, kripto yatırımcıları tercih ettikleri stabilcoin’i yeniden gözden geçiriyor olabilir. Glassnode yaptığı açıklamada şunları söyledi:

USDC’nin son 2 yıldaki baskın büyümesi göz önüne alındığında, bu, piyasa tercihinin USDT’den ve USDC’ye tercih edilen stablecoin olarak değişmesinin bir göstergesi olabilir.

Tether (USDT)’nin fiyatı geçtiğimiz hafta 0,97 dolara düşmüştü ve ardından tekrar 1 dolara geri dönmüştü. Santiment tarafından paylaşılan verilerin de belirttiği gibi, önde gelen balina adresleri o tarihte ‌710 milyon dolar değerinde Tether sattı. Bu büyük satış, balina adreslerinde en büyük bir günlük USDT satışı olarak kabul ediliyor. Santiment, bu adreslerin bağlı olduğu ağ hakkında hiçbir veri paylaşmadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!