Ethereum 2021’den Bu Yana En Düşük Seviyesinde! Sırada Ne Var?

Piyasa hacmine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), bugün erken saatlerde gün içi en düşük 1,661 dolara, yani 28 Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesine düştü. İşte detaylar…

Kripto para piyasası düşüş trendini sürdürüyor

Kripto para biriminin Kasım ayında ulaşmayı başardığı 4.878 dolarlık rekor zirvesinden şimdi yaklaşık yüzde 65.56 düştü. Bu arada, lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) bir kez daha 29 bin doların altına düştü. Yatırımcılar bu yıl daha fazla oran artışına hazırlanırken, ABD enflasyonunun 41 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından kripto piyasası düştü. Cardano (ADA) son 24 saatte yaklaşık yüzde 8’den fazla değer kaybederken, bazı büyük altcoinler ETH’den bile daha sert düşüşler yaşadı.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Nisan ayında durgun bir temponun ardından, enflasyon Mayıs ayında tekrar yükseldi ve bu, zaten Federal Rezerv’in daha katı para politikalarından muzdarip kripto para piyasaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Ethereum fiyatı, geçen aydan bu yana azalan trend çizgisinin dinamik direnci altında düşmeye devam etti. Mayıs ortasında görülen agresif satış ETH/USDT çifti, Ocak ayının en düşük seviyesi olan 2170 doları aştı. Bununla birlikte, kripto pazarında artan istikrarsızlık karşısında, satış baskısı düştü ve yavaş ama istikrarlı bir düşüşe neden oldu.

Ethereum piyasa değerindeki düşüş, daha fazla satış baskısı yaratabilir

Solana (yüzde 7,1 kayıp), Avalanche (yüzde 6,1 düşüş) ve son 24 saat içinde yüzde 2,5’dan fazla gerileyen Cardano dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri de ağır bir darbe aldı. Geçen ayın ilk yarısından bu yana ETH fiyatı azalan trend çizgisine tepki olarak düştü ve yeni bir düşük seviyeye ulaştı. Bu direncin tekrar tekrar test edilmesi, piyasa oyuncuları üzerindeki önemli etkisini gösteriyor. Ethereum, piyasa değeri ile hala ikinci en büyük dijital varlığı olmaya devam ediyor. Mayıs ayında ETH, yaklaşık 235 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Ethereum’un piyasa değerindeki düşüş, son birkaç hafta içinde daha geniş bir kripto para birimi satışına kadar takip edilebilir.

Bu arada, Enflasyon, hane halklarını, özellikle de bütçelerinin daha büyük bir bölümünü gıda ve elektrik faturaları gibi temel ihtiyaçlara harcayan düşük gelirlileri, harcama yönetimi konusunda daha ihtiyatlı olmaya itiyor. Ekonomistler, daha sıkı bütçelerin kripto para birimlerine olan talebi sınırlayabileceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!