Piyasalar Enflasyon Verilerini Beklerken BTC Duyarlılığı Artıyor!

Piyasalar enflasyon verilerini beklerken iyimserlik artıyor. Santiment Feed, Pazartesi günü attığı bir tweette, sosyal medya kullanıcılarının, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in bu hafta olumlu fiyat hareketleri sergileyeceği konusunda oldukça iyimser göründüğünü ve sosyal duyarlılığının  arttığını açıkladı.

Soyal medya kullanıcıları Bitcoin (BTC)’den umutlu

Santiment Feed, Pazartesi günü attığı bir tweette, sosyal medya kullanıcılarının, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında çok iyimser olduğunu ortaya koyuyor; Santiment’e göre, BTC Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini oluşturmasından sonraki ilk düşüşten bu yana en yüksek seviyeye çıkabilir! Sankitment yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bitcoin’in sosyal duyarlılığı, Temmuz ayının ikinci yarısına ve Fed’in bir sonraki kararına girerken bu hafta benzeri görülmemiş bir iyimserlik görüyor. İdeal bir kurulum, fiyatlar çok az dirençle tırmanırken kalabalığın şüpheci kalması olacaktır

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, özellikle, Kasım ayındaki bu iyimserliğin ardından lider kripto para birimi, sekiz ayı kapsayan büyük bir düzeltmeye başladı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın bu hafta Haziran ayı enflasyon verilerini yayınlamaya hazır olduğunu belirtmekte fayda var. Uzmanlar, özellikle Fed tarafından belirlenen yüzde 2 hedefinden çok uzakta, yıllık yüzde 8,6’dan yüzde 8,8’e yükselen Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) aylık yüzde 1,1’lik bir artış bekliyor. Sonuç olarak, uzmanlar bir sonraki FOMC toplantısında Fed’in oranları tekrar artıracağını göreceğimize inanıyor. Geçen ay, Fed’in Kasım 1994’ten bu yana en yüksek oran olan 75 baz puanlık faiz artırımına karar vermesi dikkat çekicidir. Özellikle, faiz artırımı resesyon spekülasyonlarını körüklemiştir.

Jerome Powell, endişeleri hafifletmeye çalışıyor

Bununla birlikte, Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in gelecekte bu büyüklükte sık sık faiz artırmasını beklemediğini belirterek bu tür endişeleri hafifletmeye çalışmıştı. Sonuç olarak, Powell’ın açıklamaları, önemli oran artışlarına rağmen kripto ve borsaları geçici olarak destekledi. Fed’in Kasım ayında şahin bir duruş benimsemesinden bu yana, önemli miktarda sermayenin kripto piyasaları da dahil olmak üzere riskli varlıkları algıladığını belirtmekte fayda var. Sonuç olarak, o zamandan beri tüm kripto piyasası değerinden yaklaşık 2 trilyon dolar silindi.

Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 3.33 düştü ve önceki yedi güne göre ise yaklaşık yüzde 7.32 arttı. Önde gelen kripto para birimi, ana akım borsalarda 20,523 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Galaxy Digital’in başkanı Mike Novogratz, Fed şahin duruşunu gevşetmeye başladığında büyük bir kripto rallisi bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!