Trump’ın Sosyal Medya Uygulaması Twitter ve TikTok’u Geçti!

Donald Trump’ın yeni sosyal medya platformu Truth Social, Apple uygulama mağazasında Twitter ve TikTok’u geride bıraktı

 

Trump’tan çarpıcı Musk yorumu: Tekrar Twitter yolu göründü mü?

Sosyal medya devi Twitter, tüm kripto para endüstrisinde neler olup bittiğini paylaşmak için dünya çapındaki kripto uzmanları tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Twitter kısa süre önce Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındı. Musk, Truth Social’ın Apple uygulama mağazasındaki ücretsiz uygulamalar arasında lider olduğunu gösteren bir ekran görüntüsünü Twitter’da paylaştı. Listede Twitter ikinci sırada yer alırken, TikTok beşinci sırada yer aldı. Öte yandan, Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra, eski başkan Trump Fox News’e önümüzdeki yedi gün içinde kendi uygulaması Truth Social’a resmi olarak katılacağını söyledi ve şunları ekledi:
Twitter’a tekrar dönmeyeceğim, Truth Social’da kalacağım. Umarım Elon Twitter’ı satın alır çünkü Twitter’da iyileştirmeler yapacağına inanıyorum. Musk, iyi bir adam ama ben kendi uygulamamda kalacağım. Milyonlarca insan, uygulamamızı indiriyor. Truth Social, Twitter’dan daha büyük ilgi görüyor. Twitter’da botlar ve sahte hesaplar var . Biz ise bunların olamamsı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

 

Donald Trump, 6 Ocak 2021, Capitol ayaklanmasının ardından Twitter, Facebook, Instagram ve Snapchat gibi çeşitli sosyal medya platformlarından kalıcı olarak askıya alındı. Twitter, Trump’ın şiddetli protestolarla bağlantılı tweetlerinin çoğunu kışkırtıcı buldu ve Trump’ın şiddeti daha fazla kışkırtma riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Aynı şekilde, Musk’a ait bir Twitter’ın Truth Social ile rekabet edip edemeyeceğini sorduklarında Trump, “Sosyal medya alanında olumlu bir gelişme olacağını hissediyorum” dedi.

Sektör, Elon Musk’ın Twitter’ı almasına farklı tepkiler gösterdi

Twitter’ın eski CEO’u Jack Dorsey’e göre, Elon Musk, Twitter’a merkeziyetsizliği getirecek. Coinbase CEO’su Brian Armstrong ise Musk’ın Twitter’ı satın almasının gerçekten ifade özgürlüğünü mümkün kılacağını iddia etti. Dorsey, sosyal platformun kamuoyu tartışmalarına hizmet etmeye devam edeceğine inanırken, Musk’a sosyal platformu satın aldığı için teşekkür etti ve şirketin CEO’su Parag Agrawal’a satışı gerçekleştirip “şirketi imkansız bir durumdan kurtardığı” için teşekkür etti.  Musk’ın Twitter satın alımı 44 milyar dolara tamamlandı

 

Ripple yöneticisi Schwartz, Elon Musk’ın  insanları konuşma özgürlüğü konusunda daha da “aptallaştırmaya” devam edeceğine inanıyor. Musk, Twitter’ı satın alma kararının arkasındaki ana sebebin, sosyal medya platformuna ifade özgürlüğünü geri getirmek olduğunu iddia ediyor. Yine de birçok kişi, Musk’ın trolleme, suistimal ve propaganda nedeniyle Twitter’ı kullanılamaz hale getireceğinden endişe ediyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!