Borsalardaki Bitcoin Arzı Son 4 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Kripto para borsalarındaki Bitcoin (BTC) arz yüzdesi mevcutta 2018 yılından bu yana ilk kez yüzde 9’un altında. Piyasalardaki dalgalanmasına rağmen, Bitcoin (BTC), lider kripto para birimi olarak yerini korudu. Diğer kripto para birimleriyle birlikte, BTC bu döngünün çoğunda düşüş eğiliminde.

Negatif olaylara rağmen Bitcoin sahipleri birikim yapmaya devam ediyor

Olumsuzluklarla dolu döneme rağmen, borsalarda bulunan BTC arz oranı 2018 yılından bu yana ilk kez yüzde 9’un altına gerilemesinden dolayı BTC sahipleri yükselişe hazırlanıyor gibi görünüyor. Yatırımcılar genellikle varlıklarını satma niyetiyle spot borsalara göndermektedir. Tersine, varlıklarını ellerinde tutmaya karar verdiklerinde ise, onları borsalardan, genellikle soğuk veya özel cüzdan adreslerine yönlendirirler. Kripto davranış analizi platformu Santiment tarafından kısa süre önce aktarılan bir metriği paylaştı:

Bitcoin, yatırımcıların mevcut varlıklarından memnun olduklarına dair daha fazla işaret gösterdikçe arzının borsalardan uzaklaştığını görmeye devam ediyor. 2018’den bu yana ilk kez borsalar içerisinde yüzde 9’dan daha az BTC olması, boğalar adına iyi bir güven işareti.

Santiment, borsalardaki bu kadar düşük arzın keskin bir BTC düşüşü olasılığını azalttığını vurguluyor. Santiment tarafından paylaşılan grafikte, borsalarda Bitcoin arz oranında ani bir düşüş gözlemlenebileceği aktarılıyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında yüzde 14’ün üzerinde bir zirveye ulaşmasından bu zamana kadar, BTC’nin kripto para borsalarındaki oranı istikrarlı bir şekilde geriledi. Bu model sonucunda, yatırımcıların, olumsuz durumlara rağmen Bitcoin’lerini ellerinde tutma niyetinin arttığını gösteriyor.

BTC rezervinde düşüşler olduğu belirtiliyor

Bununla birlikte, BTC döviz girişleri, Nisan sonu ile Mayıs ayları arasında bir ara artış yaşadı. Bu artış sonucunda, topluluğa büyük bir FUD dalgası pompalayan, kapitülasyon ve kaldıraçlı işlemlerin artmasını hızlandıran Terra ekosistemindeki çöküşüne bağlanabilir. Olumsuzlukların sonlanmaya başlaması ile yatırımcıların BTC’lerini borsalardan çıkardıkları görülüyor. Eylül ayının sonlarına doğru keskin bir düşüş gözlemlendi ve oran yüzde 8,98’e çıkıyor. Mevcut oran en son 2018 yılının Kasım ayında, BTC’nin 19 bin dolar seviyesinden düşüşünün ardından 4 bin ila 6 bin dolar arasında işlem gördüğü sırada gerçekleştiği belirtiliyor.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; BTC yatırımcılarının bu noktada varlıklarını HODL’ye tutmak istemeleri, son eksikliklerine rağmen varlığa ilişkin genel olarak yükseliş görünümünü gösterdiği aktarılıyor. Bu modeli desteklemek adına CryptoQuant BTC Borsa Rezervi göstergesi, borsalarda BTC rezervinde bir düşüş olduğunu gösteriyor. BTC birikim seviyesi, varlığın daha fazla ana akım ilgi gördüğü 2015 yılında tanık olunan en yüksek seviyeye ulaştı. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Pazartesi günü geç saatlerde Twitter hesabı üzerinden yükseliş metriğini paylaştı ve şunları aktardı:

BTC birikim seviyesi 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 6 aylıktan fazla Bitcoin’ler artık gerçekleşen sınırın yüzde 74’ünü alıyor. 2019 ve 2015’te son dip bölgeler sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 77’ydi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!