HODL (HODL) Nedir?

HODL (HODL) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Binance akıllı zincirde yer alan yansıtma ekosistem Hodl’da çalışan kripto paradır. HODL Token, yapılan her işlemde sabit %3 işlem ücreti uygulayan Token’dır. İşlem ücretlerinin bir kısmını anında bütün Token kullanıcıları arasında paylaştırmaktadır. HODL Token, akıllı sözleşmelerle Token tutmayı ve gelir elde etmeyi sağlayan BSC ağında işlem gören bir projedir. Aynı zamanda HODL Token, sahiplerine staking, madencilik ve al-sat harici çeşitli Blockchain ödülleri üzerinden Token kazanma imkanını sunan bir Blockchain platformudur.

HODL projesinin amacı nedir?

Projenin amacı; faiz garantisi veren Blockchain’i yaratmaktır. Bu amacına erişen proje, staking yerine sahiplik üzerinden Token kazanma imkanı sunar. HODL Token kullanıcısı olan ve işlem yapanlar, her yıl Blockchain’den gelen %10’luk faiz getirisini kazanmaktadır. Projenin bir diğer amacı da aynı anda staking ve madencilik işlemlerini de tercih edenlere sunabilmektir. Hodl kullanıcıları cüzdanlarında özellikle Token tutarak, pasif gelir kazabilmektedir. Ayrıca CPU madencilik de yapılabilmektedir.

Avantajları neler?

  • Ödül: HODL Token kullanıcıları, yatırım işlemlerin, aktif olarak yaparken, her yıl içinde %10 ödül dağıtımından faydalanırlar. Platform sisteminde eşit dağılımlı ödül dağıtım mantığı öndedir.
  • Pasif gelir: HODL Token kullanıcıları cüzdanlarında Token kilitleyerek, yeni Token’ları kazanabilmektedir. Ayrıca al-sat haricinde bir alandan pasif gelir elde etme fırsatına sahiptir.
  • Hızlı işlem: HODL Token’le yapılan işlemlerde bekleme süresi sadece 154 saniyedir. Projenin teknolojisi bu avantajı özellikle transfer ve al-sat alanlarında sunmaktadır.
  • Düşük masraf: Token ile özellikle sınır ötesine transfer ve takas işlemleri, geleneksel bankacılık hizmetlerinin işlem ücretlerinde daha düşük masraflarla yapılmaktadır.

Dezavantajları neler?

  • Düşük erişilebilirlik: HODL Token, sınırlı borsada listelenmektedir. Bu nedenle işlem hacmi geniş borsalardaki bütün hesaplar üzerinden ona kolayca erişmek mümkün değildir.
  • Saldırı riski: HODL, özellikle sanal cüzdanlarda saklanırken, borsalarda meydana gelebilecek saldırı risklerini ve bakiyeyi tehlikeye sokabilmektedir. Token’ın korunması için offline modda kullanılabilen donanım cüzdanlarda saklama seçeneği tercih edilmektedir.

HODL nedir? HODL nasıl satın alınır?

Şu anda HODL ile işlem yapılabilen borsalar; LBank, LATOKEN, Azbit, Decoin ve PancakeSwap’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak HODL listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca HODL Token alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!