Kıdemli Analist: Bitcoin ve Altın Bu Yıla Damgasını Vuracak!

Global hisse senedi piyasaları düşüş eğilimini sürdürürken, Bloomberg Intelligence’ın kıdemli bir analisti olan Mike McGlone, altın ve Bitcoin (BTC)’in 2022 yılına hakim olacak bir varlık grubunun parçası olabileceğine inanıyor.

“Bitcoin ve altın 2022 yılına hükmedebilir”

Son günlerde M1 para arzı büyürken Birleşik Krallık’ta oranların yüzde 9’a kadar çıkmasıyla birlikte, enflasyonun küresel olarak kontrolden çıktığı tartışılıyor. Borsalar, son dört ayda Nasdaq’tan 7 trilyon doların üzerinde bir kayıpla büyük bir darbe aldı. Bloomberg Intelligence kıdemli analisti Mike McGlone şu sözleri söyleyerek, grafiği işaret etti:

“Hisse senetleri düşüş yaşamaya devam ederken, Bitcoin, Altın ve Tahviller bu yıla hükmedebilir.”

Bu spread grafiği, ABD Hazinesinin turuncu renkte 10 yıllık tahvil getirisini ve son dört yılda NASDAQ 100 karşısında Bitcoin fiyatını gösteriyor. Grafik, 2021’in başlarında 2.0’a yükselmeden önce, 2018 yılı ortalarında Bitcoin’in ayı piyasasının dibinde yaşadığı 0,5’lik bir çift dip oranını gösteriyor.

Analistin yorumlarına göre Bitcoin (BTC)’in Ocak 2021’den bu yana 2.0 oranını koruması, ilk potansiyel resesyonunun ortasında iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Analistin dikkat çektiği bir nokta olan son genişletilmiş küresel durgunluk, Bitcoin’in ortaya çıkışından yaklaşık bir yıl önce olan 2008 mali krizi nedeniyle meydana geldi.

Analist: “Bitcoin, diğer riskli yatırımlara kıyasla daha sağlam görünüyor”

Başlangıcından bu yana, Bitcoin gelişen bir küresel ekonomide gelişti. 2020 başlarındaki COVID-19 engeli, çoğu kripto para birimine finanse edilen trilyonlarca doların dolaşıma girmesi nedeniyle aşıldı. Dünya, para arzındaki hızlı artışın etkisiyle uğraşırken, Bitcoin diğer riskli yatırımlara kıyasla sağlam duruyor gibi görünüyor.

Kıdemli analist McGlone, “Yaklaşık Bir Yıl İçinde Daha Büyük Risk, #Deflasyon Olabilir” sözleriyle yaklaşan bir riske işaret etti. Bununla birlikte analist genel görüş olarak altın ve Bitcoin’in yakın gelecekte piyasanın genelinden daha iyi performans gösterme olasılığına odaklanmaya devam ediyor. Analistin konu hakkındaki düşünceleri ise şu şekilde:

“Uzun bir performans periyodunun ardından, #altın ve #Bitcoin’de parlayabilen #borsa için düşük performans dönemi gecikebilir. BOLD1 Endeksi (altın, bitcoin kombinasyonu), bir boğa piyasasında ve daha düşük oynaklıkla Nasdaq 100 Hisse Senedi Endeksi’ne ayak uydurdu.”

Destekleyici grafik ise 2019’dan bu yana BOLD1’in NASDAQ 100 endeksine karşı azalan oynaklığını gösteriyor. Grafik ise şu şekilde:

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı ise geçtiğimiz 7 gün itibariyle yüzde 1,6 değer kaybetti. Son 24 saat içerisinde yüzde 2,3 değer kaybı yaşayan BTC, anlık olarak 29.405,45 dolardan işlem görüyor.

Daha fazla Bitcoin ve altın haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!