Bitcoin Bu Nedenle Düşmüştü, Şimdi Aynı Nedenle Yükselecek!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 24 Mayıs’ta fiyat hareketinin beklenen yükselişi sağlayamamasıyla birlikte belirli bir aralıkta konsolide olmaya devam ediyor. Yakından takip edilen bir analist ise, BTC fiyatının 69 bin dolar seviyelerine yeniden tırmanacağını düşünüyor. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

‘’Bitcoin yükselecek! Geride kalmayın’’

Bitcoin (BTC), 24 Mayıs’ta fiyat hareketinin beklenen dalgalanmadan kaçılmasıyla birlikte belirli bir aralıkta seyretmeyi sürdürüyor. İzlenen verilerine göre BTC/USD paritesi, 30 bin dolar desteğine tutunmada başarısız olmasının ardından 29 bin dolar seviyelerinde dolaşıyor. Parite, saatlik zaman çerçevelerinde iki bölge arasında tanıdık git – geller göstermeye devam ediyor ve her iki yönün de uçlarına yaklaşmaktan kaçınıyor. Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe Bitcoin fiyat hareketi ile ilgili şunları söyledi:

Bitcoin için kritik seviye yeniden 29.400 dolar seviyeleridir. Bu seviye kırılırsa, bir sonraki test 30 bin dolar olacaktır. Genel olarak belirli bir işlem aralığında seyrediyor.

Devam eden Dünya Ekonomik Forumu da piyasayı hareket ettirebilecek anlamlı bir sinyal vermedi. BTC/USD paritesi, geçtiğimiz haftanın sonunda açılan aşağı yönde CME vadeli işlemler makasını kapatmayı ise başardı. Popüler Twitter hesabı IncomeSharks ABD hisse senetleri ve Bitcoin arasındaki ilişkiye dikkat çekti ve şunları söyledi:

ABD hisse senetleri bu hafta trend dönüşü sinyalleri veriyor. BTC onlarla birlikte düştü, şimdi ise onlarla birlikte yükselecek. Bitcoin’in CME makasını kapattığı çok açık. Geride kalmayın!

Uzun vadeli yatırımcılar bu seviyeyi beklemeli

Makro tema hakkında konuşan piyasa yorumcusu tedtalksmacro ise, kripto ve riskli varlıkların doların güç kaybetmesine rağmen neden yükselmediği konusunda bir açıklama sundu. Geçtiğimiz haftaya kıyasla 3 puan düşüş gösteren ve 102 puana gerileyen ABD Doları Endeksi (DXY), yorumcuya göre risk iştahının artması nedeniyle değil, ECB’nin para politikasının sıkışacağı yönünde açıklamaları nedeniyle zayıflıyor.

Bu arada, ileriye baktığımızda, Bitcoin için önemli kazanç umutları görülüyor. BTC fiyat görünümünü aylık bir şekilde ele almasıyla tanınan Twitter yorumcusu Capo of Crypto’ya göre, uzun vadeli BTC yatırımcıları 2024’te tüm zamanların 69 bin dolarlık en yüksek seviyesini geçmeyi beklemeli. O yıl, madencilere verilen ödülün blok başına 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye yüzde 50 oranında azaldığı Bitcoin’in bir sonraki blok sübvansiyon yarılanmasını işaret ediyor. Mevcut spot fiyat hareketi madenci karlılığı üzerinde artan bir baskı oluşturuyor. Zorluk, 25 Mayıs’ta tahminen yüzde 3,2 oranında azalacak ve Temmuz 2021’den bu yana en büyük düşüşünü yaşanacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!