Bu Altcoin, Kore Borsalarını Korkutuyor!

Kripto para piyasasında Bitcoin’in yan versiyonu olarak piyasaya sunulan altcoin projesi, gizlilik odaklı yükseltmesi ile gündemde. Litecoin (LTC), blockchain’i son gizlilik odaklı MimbleWimble yükseltmesinin ardından, Kore’nin en büyük kripto para borsalarından ikisi, piyasalardaki beşinci en büyük kripto para birimi hakkında yatırım uyarıları yayınlamasına neden oldu.

Altcoin projesinin gizliliği hakkında uyarı yayınlandı

Bununla birlikte Güney Kore’deki ticaret hacminin çoğunluğunu oluşturan Bithumb ve Upbit, Pazartesi günü yatırımcılara gizliliği artıran yükseltmeyle ilgili riskler hakkında tavsiyelerde bulunan açıklamalar yayınladı.

Litecoin(LTC)’in gizlilik odaklı teknoloji Mimblewimble’ı kullanması, kullanıcıların Bithumb’a göre işlem verilerini gizlerken, token göndermelerine izin veren “gizli işlemler” yapmalarına izin veriyor. Upbit, bunun üzerine token hakkında benzer bir açıklamada bulundu.

KYC ve AML ile ilgili yasayı hatırlatıyorlar

Her iki borsa da, kripto para borsalarının Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) sistemlerini devreye sokmasını gerektiren bir yasa olan Kore’nin Spesifik Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanımına İlişkin Yasasına gönderilerde bulundu. Kore borsaları, bu tür uyarıları gerçekleştirmesinin ardından, kripto para birimlerini listeden çıkarma geçmişine sahip oldukları belirtilmektedir. Diğer iki büyük Güney Kore borsası Korbit ve Coinone ise henüz bir açıklamada bulunmadığı belirtiliyor.

MimbleWimble yükseltme konsepti, ilk olarak bundan iki buçuk yıl öncesi öneriye sunulmuştu. Yeni yükseltme, düğümlerin çoğunluğunun MimbleWimble (MWEB) güncellemesini onaylamasının ardından 2022 yılının başlarında yayınlandı. Yükseltme sonrası ise yeni MWEB gizlilik özellikleriyle etkileşime girebileceği belirtiliyor. Litecoin’in 2 milyon blok yüksekliğinde tamamlandığı da bildirildi.

Altcoin projesinde beklenen yükseltme

MimbleWimble, Litecoin yükseltmesi, kripto para biriminin en hevesle beklenen güncellemelerinden biri oldu. MWEB, yalnızca LTC kullanıcıları için yeni gizlilik özellikleri eklemekle kalmayacağı gibi aynı zamanda, blockchain ekosisteminin temel performans iyileştirmelerini de içereceği belirtiliyor. MWEB, bloklardan gereksiz işlem verilerini sıkıştırarak Litecoin blockchan’inde gizlilik işlemlere izin verecek.

Litecoin (LTC), 2011 yılında Bitcoin (BTC)’in en eski rakiplerinden biri olarak piyasalara sunuldu. CoinMarketCap’e göre LTC, 5 milyar doları aşan piyasa değeri ile en değerli 18. kripto para birimi olarak sıralamalarda yerini aldı. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!