Kurumsal Yatırım 2 Kripto Para Birimine Yöneldi!

Önde gelen dijital varlık yöneticisi CoinShares, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasında yaşanan düzeltme konusunda bölünmüş olduğunu söylüyor.

 

Kurumsal yatırımcı piyasada yaşanan düzeltmeye nasıl tepki veriyor?

CoinShares’e göre, kripto para yatırım ürünleri geçen hafta yaklaşık 88 milyon dolar değerinde giriş gördü. Bununla birlikte, bazı kurumsal yatırımcıların, yönetim altındaki toplam varlıklarının (AuM) 10’undan fazlasını elden çıkardığı gözlemlendi. Ancak, bu rakamlar büyük resmi görmek için tek başına yeterli olmayaabilir. CoinShares’e göre, “Bazı kurumlar, yönetim altındaki varlıkların (AuM)  yüzde 11’ini temsil eden çıkışlar görürken, diğerleri AuM’nin yüzde 14’ünü temsil eden girişler gördü. Bu girişler ve çıkışlar, yatırımcılar arasında kripto para piyasasında yaşanana düzeltme konusunda son derece büyük bir kutuplaşmaya işaret ediyor. Bazı kurumalar, bu son düşüş sırasında bir miktar panik satış yaparken, diğerleri bunu bir satın alma fırsatı olarak görüyor.” açıklamasını yaptı.

 CoinShares, bu tür kutuplaşmanın somut bir örneğinin, piyasa değerine göre en büyük iki kripto varlığı olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) giriş ve çıkışlarında görülebileceğini söylüyor. “Bütün panik satışları geçen hafta Bitcoin’e odaklandı, Buna rağmen, toplamda, lider kripto para Bitcoin toplam 51 milyon dolar tutarında giriş gördü.Buna rağmen, [BTC] yatırım ürünlerindeki işlem hacimleri bu hafta yüzde 13 düşerek 3,1 milyar dolara geriledi. Ethereum, altı haftalık girişlerin ardından ilk kez geçen hafta toplam 17 milyon dolar tutarında küçük çıkışlar gördü, ancak AuM’nin yalnızca yüzde 0,09’unu yansıtıyor ve bu nedenle muhtemelen anlamlı değil.” ifadesini kullandı.

Ön plana çıkan kripto para birimleri: Solana ve Tron

Geçen haftaki düzeltmeye rağmen, CoinShares’ iki akıllı sözleşme platformu altcoin’inin haftalık büyük girişler gördüğünü açıkladı. Ayn eğilim, çok varlıklı kripto yatırım ürünleri için de geçerli.

 

 
Solana, Tron ve çoklu varlık yatırım ürünleri, sırasıyla 19 milyon dolar, 17 milyon dolar ve 15 milyon dolartutarındaki girişlerle zirvede yer aldı. Tron’un son fiyat artışı, toplam AuM’sini Cardano’nunkinin üzerine çıkardı. Bitcoin, ivme kaybederken, yatırımcılar önde gelen altcoin’lere yönelmeyee devam ediyorlar. Daha fazla kripto para, altcoin ve Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!