Bitcoin Yol Ayrımında: İşte BTC Fiyatı İçin Olası Senaryolar!

Kripto para birimleri son birkaç haftadır daha düşük bir spiral çiziyor ve hisse senedi piyasalarından daha hızlı bir düşüş yaşadı. Popüler bir kripto para analisti ise Bitcoin için olası kötü senaryolardan bahsetti. İşte detaylar…

İşte analistin Bitcoin için olası tahminleri

Analist, gerçekleşme olasılığını çok daha yüksek olan bu tahminlerden biriyle başlıyor. “Geçtiğimiz 9 haftayı kırmızıyla kapattıysanız, önümüzdeki 9 haftada da kırmızıda olacaksınız.” sözleriyle konuya başlayan analist, daha önce böyle bir durumun pek yaşanmadığını da belirtiyor. Bitcoin ve S&P’nin hala yüzde 90’a yakın bir korelasyon gösterdiğini hatırlarsanız, bunun Bitcoin ve kripto para birimleri üzerindeki aşağı yönlü baskının büyük bir nedeni olduğunu görebilirsiniz.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Bitcoin, şimdi yeni bir döngüde ve tarihsel olarak 28.000 civarında düşük bir düşüşle birkaç aydır ayı piyasasında bulunuyor. Analist, buradaki düşük desteğin yeniden test seviyesine odaklanıyor ve bu nedenle buradaki ana fikrin, bir teklif seviyesi belirlemek olduğuna inanıyor. Çünkü 31.500 dolar seviyelerini görebilirsek nihai bir toparlanma ile birlikte güçlü ve hızlı bir düşüş olması mümkün. Bununla beraber 37 bin dolarlık direnç seviyesine yükselmesi ve ardından bir ralli için yeniden test edilmesi çok muhtemel.

Bir diğer yandan yorumlarına devam eden analist, Bitcoin’in ilk önce 28 bin seviyesinin altına düşebileceğini ve 28 bin doların altında yaşanacak herhangi bir durumun bizi desteği kaybetme riskine sokabileceğini de ekliyor. Son zamanlardaki yüksek likidite satışları nedeniyle bu durum yüzde 80’lik bir olasılığa sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Analist ralli başlangıcı yaşanabileceğine dikkat çekti

Çeşitli zincir içi verilere bakıldığında, Bitcoin’in ATH seviyesinin yüzde 65,4’lük seviyesi tarihsel olarak bir rallinin başlangıcı olarak selamlandı. Arz en az bir yıldır hareket etmedi. Tarihsel verilere bakıldığında, bu durum, yükselen zirvelerin ve daha yüksek düşüşlerin art arda sıralanmasıdır. Bu metrik makro, geçmişte olduğu gibi, daha da büyük bir rallinin başlangıcını işaret ettiğinde, tüm gözler üzerinde olacak.

Bitcoin bir satın alma bölgesi aralığına girdi. Peki Bunun nedeni, Bitcoin’in iki yıllık hareketli ortalamanın altına düşmesi mi? Teknik açıdan bakıldığında eğer Bitcoin’e inanıyorsanız, bu uzun vadede harika bir satın alma fırsatı olarak karşımıza çıkıyor.

Mesele şu ki, uzun vadeli bir bakış açınız varsa, o zaman Bitcoin veya Ethereum için yatırımlar yapabilirsiniz ya da onun yerine bir kripto para birimi seçip uzun vadede bekleyebilirsiniz. Analist “bununla beraber eğer Bitcoin’ininizi satarsanız piyasanın bunu farketmesi gerekiyor” yorumlarında da bulundu.

Analiste göre, Bitcoin’in aylık bazda 28.9 bin dolar seviyesinin altında kapanması gerekebilir ama bakılması gereken fiyat 28.9 bin dolar seviyesi. Eğer BTC bu fiyatın altına düşerse 14 bin dolar direnç seviyesi bir sonraki ana destek seviyesidir ve bu kadar düşerse, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşana kadar uzun bir süre daha düşük fiyatlar önerecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!