Bitcoin, Ethereum, Ripple: Aralık’ta Bu Seviyeler Bekleniyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin ve popüler altcoinleri Aralık ayında nelerin beklediği analiz edildi. Uzman analistlerin görüşleri yatırımcıları çok şaşırttı.

Şaşırtıcı Bitcoin tahminleri

FTX’in iflasından bu yana ciddi bir düşüş yaşanan kripto para piyasasının Aralık ayında ne durumda olacağı yatırımcıların merak konusu oldu. Birçok kullanıcı yeni yıl rallisi beklerken bazı uzmanlar ise aynı görüşte değil. Fakat genel kanı, kripto piyasasının bir aylık negatif getirilerin ardından konsolide olacağı şeklinde. Kripto piyasasının parlayan yıldızı Bitcoin, geleceği en çok merak edilen varlıklar arasında liste başı. Lider kripto para, şu anda 16.945 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar bu ay içerisinde bir Bitcoin rallisi beklerken 18.250 dolar seviyelerinde ise bir direnç çizgisi olmasını bekliyorlar.

Bitcoin’in tahmin edilen direnci geçememesi durumunda ise sonuç şu anda olandan daha kötü seyredebilir. Uzmanlar, lider kripto paranın 18.250 dolar bandını geçememesi takdirinde %13 oranında bir düşüş daha yaşayarak 14.900 dolar seviyelerine gerileyebileceğini düşünüyor. Bitcoin’in yanı sıra lider altcoin Ethereum da geleceği çok konuşulan varlıklardan bir tanesi. Geçtiğimiz Ekim ayında %40 oranında bir ralli yaşayan ETH, yatırımcılarını sevindirmişti. Şu anda 1.250 dolar seviyelerinden işlem gören lider altcoin, gelecekte daha yüksek seviyelere de ulaşılabilir.

Aralık ayında bu altcoinleri neler bekliyor?

Bitcoin’e benzer olarak, uzman analistler Ethereum’da da 1.250 dolar seviyesinin direnç bölgesi olduğunu düşünüyor. ETH, kısa vadede bu direnç bölgesini geçemediği durumda, varlık %22 oranında değer kaybederek eskiden olduğu 1000 dolar seviyelerine gerileyebilir. ETH’nin yanı sıra uzun süredir popülerliğini koruyan bir diğer altcoin ise Ripple (XRP). XRP fiyatı, Kasım ayının aylık kapanışı olan 0,407 doların %5 altında seyrediyor. Fiyat, 8 günlük ve 21 günlük basit hareketli ortalamalar arasında gidip gelirken, analistler altcoinin bir sonraki hareketi hakkında bir tahmin yürütemiyor.

 

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi XRP, geçtiğimiz ay boyunca direnç bölgesinin altında kalmıştı. Aralık ayında ise Ripple boğaları kendilerini bu çizginin üzerinde tutabilirse popüler altcoinin geleceği parlak olabilir. Bu kapsamda yatırımcıları umutlandıran yeni yıl rallisi, bu altcoinin tekrar eski seviyelerine dönmesine yardımcı olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!