Kurumsal Para, Ripple ve Bu 4 Altcoin’den Çıkıyor!

Kripto para fonları, Sam Bankman-Fried’in CEO’su olduğu FTX borsasının iflası sonrası zorlu zamanlar geçiriyor. FTX’in ardından diğer kripto para şirketleri de yaşananlardan etkilendi. Mevcut duruma bakıldığında ise kurumsal yatırımcıların Ripple ve bu altcoin’lerden çıktıkları görülmektedir. Kriptoarena.com olarak CoinShares tarafından sağlanan verileri sizlere aktarıyoruz.

Kurumsal yatırımcı Ripple ve bu altcoin projelerinden çıkıyor

FTX’te yaşanan krizin ardından negatif duygu durumları nedeniyle son üç ayın en büyük çıkış haftasını yaşadığı görülmektedir.
CoinShares tarafından sağlanan ve Pazartesi günü yayınlanan raporda kripto paraların giriş ve çıkışları belirtilmektedir. Aktarılanlara göre, kripto para yatırım ürünlerindeki çıkışlar, son 12 haftanın en yüksek miktarını vermektedir. Ayrıca, iki haftalık girişlere bakıldığında ise geri dönüş olan 23 milyon doları bulmaktadır.


Yatırımcılar, FTX krizinin ardından sonraki haftalarda dip fiyatları esnasında dijital varlık fonlarında hisse topladıkları görülmektedir. Bunun yanı sıra, fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre istikrar kazanması muhtemel. Ayrıca analistlere göre, eğilim tamamen tersine dönmüş görülüyor. Çıkışlarla ilgili rakamlara bakıldığında, göründüğünden daha da düşüş gösteriyor. Çünkü hafta,  Short Bitcoin fonlarına veya lider kripto para birimi Bitcoin’in daha fazla düşüşünden kar elde etmek için bekleyen yatırımcılara yaklaşık 9,2 milyon dolarlık giriş içermekteydi.

Bunun dışında Celsius Network’ün iflasının ardından 2022’nin başlarında gerçekleşen 200 milyon dolarlık itfa akınına kıyasla çıkışlar hala küçük.

Lider kripto para Bitcoin’den çıkışlar devam ediyor

Bitcoin (BTC) fonlarından çıkışlar toplamda 10 milyon doları buldu. BTC fiyatı ATH’sinden sonra yaklaşık yüzde 65 değer kaybı yaşadı. Ancak tüm bunlara rağmen piyasa değerine göre lider olan Bitcoin, 2022’de 322 milyon dolarlık girişi netleştirdi. CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, bölgesel olarak bakıldığında ise şunları söyledi:

Bölgesel olarak, olumsuz bakış açısı bulunmaktadır. Hepsinde ya uzun yatırım ürünlerinden çıkışlar ya da kısa ürünlere girişler gördük. Ayrıca ABD, İsveç ve Kanada’ya odaklanmış durumdayız. Almanya ve İsviçre, toplamda yatırımcılar olarak öne çıkıyor. Yalnızca uzun pozisyonlara eklendiğini görmekteyiz. Kısa pozisyonlardan ise çıkışlar var.

Dijital varlık fonlarında yönetilen toplam varlık (AUM), büyük ölçüde bu yılki keskin fiyat düşüşleri nedeniyle iki yılın en düşük seviyesi olan 22,2 milyar dolara düştü.

Altcoin’lerden çıkışlar devam ediyor

Bir süredir devam eden Ripple ve SEC davası altcoin’i etkilemeye devam ediyor. Bununla birlikte FTX krizi de durumu derinleştirmiş görünüyor. Ripple ekosisteminin yerel altcoin’i XRP’e bakıldığında 0.5 milyon dolarlık çıkış var. Lider altcoin Ethereum’da da 6.1 milyon dolarlık çıkışlar görüldü. Her ne kadar geçtiğimiz hafta kısa ürünlerde girişler olsa da tüm çıkışlarla tersine döndüğü bildirilmektedir. Ayrıca diğer altcoin projelerinden de çıkışlar bulunuyor.

Ripple haricinde Polygon, BNB ve Tezos’da da çıkışlar görülmektedir. Polygon ve BNB 0.3 milyon dolarlık çıkışa tanık oldu. Tezos’da ise 0.2 milyon dolarlık çıkışlar bildirilmektedir. Aktarılan rakamlarla birlikte XRP, Polygon, BNB ve Tezos yatırımcılar tarafından ana odak noktaları konumunda.

CoinShares tarafından aktarılan bilgilere göre, blockchain hisse senetleri de çıkış gördü. Geçtiğimiz hafta 13 milyon değerinde çıkışlara tanık oldu. FTX’in iflas kararı sonrasında kripto para piyasalarındaki kötücül görünümün bir süre daha devam etmesi muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!