Dikkat: Ufukta Yeni Bir Bitcoin Düşüşü mü Var?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz beş günün ardından yeniden 20 bin dolar seviyesini geçti. Geçtiğimiz hafta, lider kripto para birimi Cuma günü gerçekleşen bir ralli sırasında zemini toparlamadan önce 19 dolar seviyesinin altına geriledi.

Tecrübeli yatırımcı BTC fiyatının tutunmaya çalıştığını söylüyor

Coincodex tarafından belirtilene göre, şu anda BTC son 24 saatte yüzde 3.93 oranında artış yaşadığı ve 19,913 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Lider kripto birimi Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, bu zaman içerisinde yüzde 70’ten fazla değer kaybı yaşaması sonucunda, son altı aylık sürecin Bitcoin adına zorlu olduğu belirtiliyor.

Her ne kadar en değerli kripto para birimi olarak kabul görüyor olsa da, tecrübeli yatırımcı Tone Vays’e göre, 2022 yılında fiyatını yeni bir düşük seviyeye çekebilecek başka bir düşüşün eşiğinde olduğunu bildiriyor. Yeni gerçekleştirilen bir strateji oturumunda, BTC’nin 19 bin dolar fiyat seviyesi işaretini “umutsuzca” tutmaya çalışmasına rağmen, Bitcoin için durumun hala korkunç ve kötü olduğunu bildiriyor.

Bitcoin fiyatında yeniden düşüş yaşanabilir mi?

Tone Vays, haftalık grafiğe bakıldığında şu anda bir kez daha korkunç bir mum sergilediğini iddia ediyor. Grafikte görülen mumun daha da düşüşü tetikleyeceğini belirtiyor. Vays, hafta sonunun geldiği düşünüldüğünde ise şüphe ile beklediği büyük bir rallinin olmaması durumunda, muhtemelen en düşük seviyelere yaklaşacağını belirtiyor. Bu durumun ise şu anda yaşanan düşüş eğilimini tetiklediğini söylüyor. Dört günlük grafiğe bakıldığında ise düşüş görülüyor. Günlük grafikte yer alan verilere baktığında ise Vays, Bitcoin’in 19 bin dolarda yer alan desteği kırmanın eşiğinde olduğunu ve bunun başka bir satış baskısına yol açabileceğini belirtiyor.

Günlük grafikte, bir MRI (momentum ters göstergesi)’n yer aldığını ve alıma hazırlandığını belirterek, bu durumun lider kripto para birimi adına iyi bir haber olduğunu söylüyor. Kötü habere gelindiğinde ise, BTC için çok önemli destek seviyelerinden birinin kırmanın eşiğinde olduğunu ve bunun Bitcoin fiyatını çok daha aşağı çekebileceğini söylüyor. Bu gelişmeyi yakından izleyeceğini belirten tecrübeli yatırımcı Tone Vays, önümüzdeki haftanın başlarında iki hafta öncekine benzer bir MRI ile harika bir geri dönüş hareketliliğinin yaşanmasını umduğunu belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!