Kripto Para Dolandırıcıları İngiliz Ordusu’na Saldırdı!

Kripto para dolandırıcıları, İngiliz Ordusunun birden fazla resmi sosyal medya hesabına yaklaşık dört saat boyunca erişime açtıkları belirtildi.

Kripto para dolandırıcılığı sonrası sayfadan özür mesajı yayınlandı

İngiliz Ordusu’nun resmi Twitter, Facebook ve YouTube hesapları 03 Temmuz Pazar günü neredeyse dört saat boyunca ihlal edildiği açıklandı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi;  Dolandırıcılar, NFT koleksiyonlarını ve kripto para dolandırıcılığını konusunda işlemler yapıldığı bildirildi.

Pazar günü saat 14:00 EST’den (Eastern Standard Time) hemen sonra, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı (MOD) Basın Ofisi, Ordunun sosyal medya hesaplarının ele geçirildiğini ve hack işleminin farkında olduklarını, ardından bir soruşturma başlattığını tweet olarak paylaştı. Yaklaşık dört saatlik bir sürenin ardından, saat 17:45 civarında ofis, hesap ihlallerinin çözüldüğüne dair bir güncelleme sağladıklarını açıkladı. İngiliz Ordusu’nun resmi Twitter hesabından yapılan kripto para dolandırıcılığı sonrası paylaşımlar hakkında hesap tarafından özür mesajları ve soruşturma başlatacağı, ayrıca “bu olaydan ders çıkaracağı”na dair paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

 

İngiliz Ordusu’nun kullanıcılar tarafından yayınlanan resmi Twitter hesabının ekran görüntüleri, The Possessed ve BAPESCLAN NFT koleksiyonlarının en az iki sahte benzerlerini yayınlayan bilgisayar korsanlarını gösterdiği belirtiliyor. Ekran görüntülerinde, kripto para dolandırıcıları tarafından yayınlanan tweette The Possessed NFT koleksiyonunun sahte benzerinin yer aldığı ve sabitlediği görünüyor.

Bunun muhtemelen kripto para cüzdanları bağlı olan kullanıcıların fonlarını elde etmek için gerçekleştirilen bir kimlik avı bağlantısı olduğu bildiriliyor. Koleksiyonun yaratıcılarından Tom Watson, bilgilerin sahte olduğu konusunda uyarılarda bulundu ve takipçilerinden hesabı şikayet etmelerini istedi.

Saldırının ardında kimin yada kimlerin olduğu araştırılıyor

Kripto para dolandırıcılarının, YouTube üzerinden hesabı Ark Invest kurucusu Cathie Wood’un şirketine benzeyecek şekilde yeniden adlandırdıkları ve Elon Musk ve Twitter kurucusu Jack Dorsey ile binlerce kişi tarafından izlenen sözde röportajların canlı yayın videolarının yayınlandığı belirtiliyor. Hacklenen YouTube kanalında yayınlanan videolarda, izleyiciler tarafından kripto para gönderimi sağlayabilmeleri adına QR kodları sundukları, iki katı olarak geri alım yapabileceklerini iddia ettikleri ve QR kodları aracılığıyla diğer kripto para dolandırıcılıklarını da bu tarz olaylara teşvik ettikleri bildiriliyor.

Henüz saldırının arkasında yer alanın kim olduğu, hacklemeyi nasıl başardıkları ve kaç kişinin kimlik avı ve dolandırıcılık bağlantılarına maruz kalarak mağdur olduğu ise bilinmiyor. 2021 yılında kripto dolandırıcılarına 1 milyar dolar kadar kayıp verildiği ve kripto endüstrisi ile ilgili tüm dolandırıcılıkların yaklaşık yüzde 50’sinin sosyal medya platformları aracılığı ile gerçekleştiği belirtildi. ABD Federal Ticaret Komisyonu, sosyal medyayı ve kripto endüstrisini “dolandırıcılık adına yıkıcı kombinasyon” olarak nitelendirdiklerini açıkladı.

Mayıs ayının sonlarında, NFT sanatçısı Beeple’ın Twitter hesabı ele geçirildi ve hackerin 438 bin doların üzerinde kripto para ve çeşitli NFT’ler kazandıran bir kimlik avı web sitesine bağlantılar yayınladığı biliniyor. Bağlantıların, yeni bir Beeple NFT koleksiyonu gibi yayınladığı ve Haziran ayının ilerleyen günlerinde, benzer bir gizli phishing bağlantısı ile yaklaşmakta olan Duppies NFT koleksiyonunun ele geçirilen Twitter hesabında yayınlandığı ve en az bir mağdurun olduğu belirtiliyor. O dönemde mağdurun yaklaşık 18.850 dolar değerinde 650 Solana (SOL) kaybettiği açıklandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!