Dip Seviyeleri Doğru Tahmin Eden Metrik Sinyal Verdi: BTC Çok Ucuz!

Kripto para analisti Ali Martinez tarafından paylaşılan ve son iki düşüş döngüsünde önceki Bitcoin (BTC) ayı piyasası diplerini doğru bir şekilde zamanlayan önemli bir gösterge, lider kripto para biriminin oldukça ucuz olduğunu gösteriyor.

Korku, faiz artışı ve savaş ortamında BTC fiyatı çok ucuz kaldı

Kripto analistine göre, 2015 yılında Bitcoin’in Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere bölünmesiyle hesaplanan MVRV endeksi, “ayı piyasasının sonunu işaretlemek” için yüzde  -56.85’e düştü. Aralık 2018’de, Bitcoin’in fiyatı 20.000 dolar civarındaki yüksek bir seviyeden 3.000 doların biraz üzerine düştükten sonra, yüzde -55.62’lik bir kayıp yaşadı. Analist, BTC’nin MVRV endeksinin Haziran ayı ortasında bu döngüde yüzde -50.09’a ulaştığını ve kripto para biriminin fiyatı 20.000 doların altında olsa bile yüzde -48.23’te oturduğunu ekledi. Santiment’e göre MVRV endeksi, daha fazla insan “potansiyel karlar arttıkça satmaya istekli” olacağından ve “bir varlığın ne kadar fazla değerlendiği veya düşük değerli olduğu hakkında bir fikir vereceğinden” artıyor.

Endeks, lider kripto para biriminin yılın ikinci çeyreğinde değerinin yaklaşık yüzde 58’ini kaybettikten sonra on yıldan fazla bir süredir en kötü üç aylık performansını kaydettiği bir zamanda yüzde -50’nin altına düştü. Bitcoin, yılın üçüncü çeyreğinde değerinin yüzde 68,1’ini kaybettiği 2011’den bu yana en kötü üç aylık performansını sergiledi. O zamanlar, kripto para biriminin fiyatı, Haziran 2011’de en büyük borsası olan Mt. Gox’un ilk hack’ini yaşamasından sonra düştü. O zamanlar, BTC flaş bile 0,01 dolara düştü. Kripto para birimi alanının devam eden ayı piyasası, BTC’nin fiyatının Kasım 2021’de yaklaşık 69.000 dolardan enflasyon korkuları, faiz oranı artışları ve Ukrayna’daki savaşın yönlendirdiği piyasalardaki riskten kaçınma duyarlılığının ortasında oldukça düştüğünü gördü.

Kripto para piyasalarında neler oluyor?

Kriptoarena.com olarka da bildiridğimiz gibi, Mayıs ayında, Terra ağındaki algoritmik bir stablecoin olan TerraUSD (UST), kardeş tokeni Luna ile birlikte çöktü ve piyasadan milyarları sildi. Haziran ayında, zor durumdaki kripto borç verme firması Celsius Network, rakip borç veren Babel Finance ve kripto borsası CoinFLEX’in kısa bir süre sonra para çekme işlemlerini dondurmasıyla “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle müşteriler için para çekme işlemlerini durdurdu. Dahası, kripto hedge fonu Three Arrows Capital, alacaklıların borçlarını geri ödeyememesi nedeniyle fona dava açmasının ardından İngiliz Virgin Adaları’nda verilen bir mahkeme emrinin ardından tasfiyeye girdi.

CryptoCompare Research’ün “Dijital Varlık Yönetimi İncelemesi” nin son raporuna göre, Haziran ayında, bir Bitcoin ETP’nin yönetim altındaki varlıkları (AUM), mevcut kripto ayı piyasasına rağmen tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. “Bitcoin’in performansında tek bir gün boyunca -1x getiri sağlamayı amaçlayan” 21Shares Kısa Bitcoin ETP (SBTC), CryptoCompare’e göre yüzde 30.8’lik bir 30 günlük getiri gördü ve bu da ürünün yönetim altındaki varlıklarının yükseldiği üst üste üçüncü ay oldu ve bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 16.5 milyon dolarlık yeni bir rekor kırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!