Bitcoin Düşmeye Devam Edecek: İşte Analistten Taban Fiyat Tahmini!

Yakından takip edilen kripto analisti ve trader’ı Michaël van de Poppe, mevcut Bitcoin düzeltmesinin muhtemelen henüz bitmediğini söylüyor. Geçtiğimiz günlerde yeni tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan lider kripto para birimi ise o günden beri ATH’sinden 5.000 dolara yakın miktarı sildi.

Analist: Bir sonraki itici dalga Bitcoin (BTC)’i 90 bin dolara taşıyacak

Popüler kripto analisti ve trader Michaël van de Poppe yakın bir zaman önce yayınladığı YouTube videosunda, 136 bin abonesine, toparlanma belirtileri göstermeden önce bir numaralı kripto varlığı Bitcoin (BTC)’in daha da düşebileceğini ifade ediyor. Popüler analist bu iddiasını şu sözlerle açıklıyor:

Yani Fibonacci uzatma aracına dayanarak, bir önceki zirve, önceki dip ve izlenecek kilit seviye 57 bin dolar civarında bir alan haline geldi. Yani burada sahip olduğumuz 57 bin dolar ile 59 bin dolar aralığının tamamı, aslında ivmeyi sürdürmek için devam ettiğini görmek istediğim alan.

Van de Poppe, Bitcoin’in geri çekilmeye devam etmesini bekliyor. Bununla birlikte kripto trader’ı, Bitcoin yükseliş momentumunu yeniden kazandığında en büyük kripto para biriminin yüzde 25-50 arasında yükseleceğine inanıyor. Van de Poppe konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

BTC, günlük zaman çerçevesine dayanarak, 75.000 dolara kadar koşabilir, hafif bir düşüş sapması elde edebilir ve ardından hafif bir geri dönüş yapabilir. Ancak genel olarak, günlük zaman çerçevesine dayanarak baktığım şey bu. Bence bir sonraki itici dalga, fiyatları büyük olasılıkla 90.000 dolara kadar geri getirecek. Çünkü bu, Fibonacci ile son zamanlardaki itici harekete dayalı olarak buradan sonraki koşu olacak.

Van de Poppe, Ethereum konusunda da analizlerini sunuyor

Van de Poppe, Bitcoin (BTC) karşısında piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’u inceliyor. Analist, herhangi bir giriş yapmadan önce ETH/BTC paritesinin 0,066 BTC’nin (4.012 dolar) üzerinde hareket ettiğini görmek istiyor. Van de Poppe ayrıca lider altcoin için şu sözleri de ekliyor:

0,066 BTC seviyesinin üzerinde bir geri ödememiz olursa, uzun pozisyonlarla ilgileneceğim. Tamamen gerilersek ve 0.061 BTC (3.709 dolar) civarında bir test alırsak, girişi almak için daha yüksek bir dip arıyorum. Bu kaybedilirse, alınacak en düşük seviyelere bakacağım ve buradaki bir sonraki seviye olan 0.051 BTC’ye (3.101 dolar) bakacağım. Yani şu anda, altcoin’lerle pek ilgilenmiyorum… Şans orada olacak, ancak Bitcoin bu noktada asıl yeri alıyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in geçtiğimiz çarşamba günü yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından pek çok altcoin’in fiyatı yükseliyor. Bunlardan biri olan Ethereum da geçtiğimiz gün yeni ATH’sine ulaştı. İki numaralı kripto para birimi yazım sırasında 4,089 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!