Kıdemli Analist Bitcoin Güç Kaybederken Yükseliş Beklediği Altcoin’i Açıkladı

Ünlü kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesinden geri çekilirken bir Ethereum (ETH) rakibinin güç gösterdiğini söylüyor. Benjamin Cowen, 576 bin YouTube abonesine akıllı sözleşme platformu Avalanche için yerel token olan AVAX’ın “fırtınayı nispeten iyi atlattığını” söylüyor.

Avalanche (AVAX) birçok altcoin’den daha iyi bir performans gösteriyor

CoinGecko’dan sağlanan verilere göre, piyasa değerine göre 12. sırada bulunan kripto para birimi, son 24 saatte %3,1’in üzerinde ve geçen hafta %20’den fazla artış yaşadı. Yazımızın hazırlandığı sırada AVAX piyasada 68,28 dolardan işlem görüyor. Avalanche’ın, son 24 saatlik işlem hacmi 1.143.671.132 dolar olarak gerçekleşti. CoinGecko verilerine göre, Bitcoin bugün 61.867,21 dolardan işlem görürken son 24 saatlik işlem hacmi 38.015.137.369 dolar olarak gerçekleşti. Lider kripto paranın piyasa fiyatı son 24 saatte %-2.8 oranında azaldı.

Benjamin Cowen, AVAX’ın hem 20 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) hem de 21 haftalık üstel hareketli ortalamasının (EMA) oldukça üzerinde işlem gördüğünü belirtiyor. Birlikte ele alındığında, bu iki ölçüyü Cowen “boğa piyasası destek bandı” olarak adlandırıyor. Bitcoin fiyatı geri çekilirken AVAX fiyatına ilişkin olarak ünlü analist şöyle bir açıklamada bulunuyor:

AVAX/USD paritesine göre, boğa piyasası destek bandının üzerinde olduğumuz anlamına geliyor. Ayrıca biraz daha hareket edebileceğimiz alan var. 20 haftalık SMA değeri, 35,85 dolar ve 21 haftalık EMA değeri ise 43,47 dolar olarak gerçekleşti. Bu değerler size Avalanche’ın son birkaç haftadır oldukça iyi performans gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin Görseli

Cowen: Bitcoin karşısında Avalanche (AVAX) kuvvetli bir hamle yapabilir

Boğa piyasası destek bandının hemen üzerinde bir çok kripto para birimi bulunuyor,. Ancak son zamanlarda iyi performans göstermiyorlar. Kripto para piyasasında bulunan para hacmi projeden projeye kaydığı için bu altcoin projelerinin birçoğunun bir tür mevsimselliği olabilir. Şu anda açıkçası altcoin AVAX makul miktarda güç gösteriyor. Analist Cowen, AVAX’ın “önümüzdeki aylarda” Bitcoin (BTC)’e karşı güçlü bir hamle yapacağını tahmin etmiyor, ancak Avalanche’ın kısa vadede ABD doları ile ilişkisi açısından değer kazanabileceğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!