Bitcoin (BTC) Dünya Finans Tarihinde Yeni Bir Rekora İmza Attı!

Hong Kong merkezli kripto para borsası Crypto.com tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, kripto para kullanıcılarının sayısı son altı ayda, ikiye katlanarak Haziran ayı sonunda 221 milyona ulaştı. Bitcoin (BTC) kullanıcı sayısı ise yeni bir rekora imza attı.

Kripto para piyasası inanılmaz bir hızla büyüyor!

Gün geçtikçe büyüyen kripto para borsası Crypto.com yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Küresel kripto kullanıcılarının sayısı Haziran 2021’de 221 milyona ulaştı. Küresel kripto para nüfusunu 100 milyondan 200 milyona yani iki katına çıkması sadece dört ay sürdü. Önceki dönemde, sayının 65 milyondan 100 milyona ulaşması dokuz ay sürmüştü. Bitcoin, yarışı hala önde götürüyor.

Borsa, büyümenin yılın ilk yarısında hızlandığını gösteren verileri derlemek için dünyanın en büyük 24 kripto para borsasının zincir üstü verilerini ve diğer ölçümlerini kullandı. Mayıs 2020’de borsaya göre toplam kripto kullanıcısı sayısı 66 milyonu aştı. Dünyanın en iyi kripto para birimi olan Bitcoin, ilk iki ayda yarışa öncülük etti, ancak Mayıs ayında altcoin kullanımındaki artış, kripto para  kullanıcılarının sayısında büyük bir artışa neden oldu.  Sonuç olarak, kullanıcı sayısı Nisan sonunda 143 milyondan Haziran ayında 221 milyona yükseldi.  Microstrategy CEO’su Michael Saylor şunları söyledi:

Bitcoin şu anda 114 milyondan fazla insan tarafından tutuluyor ve bu da onu dünya tarihinde en hızlı büyüyen, en yaygın olarak tutulan finansal varlık haline getiriyor.

 Bitcoin sistemin kalıcı bir parçası haline geldi!

Bitcoin (BTC)’in halving olayından sonraki yükselişi de dahil olmak üzere 2020’nin ikinci yarısında kripto para piyasasındaki gelişmeler, 2021’de benimsenmeyi hızlandırdı. Ardından gelen diğer dikkat çekici olaylar arasında DeFi’nin yükselişi, PayPal’ın kripto para benimsemesi ve en önemlisi Grayscale ve Microstrategy gibi kurumsal yatırımların artması yer alıyor. Rapor şunları vurguladı:

Tesla ve MasterCard gibi  büyük kurumlar kripto para birimini benimsemek için adımlar attı. Mart ayında Visa, ödemeleri kripto paralar ile yapmak için Crypto.com ile işbirliği yaptı. Ayrıca El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi aracı olarak benimseyen ilk ülke oldu.

Veriler ayrıca, Bitcoin (BTC)’in şimdiye kadarki en iyi performansı sayesinde, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı  Ocak, Şubat ve Nisan aylarını da özellikle vurguluyor. Ancak Mayıs ayında Elon Musk’ın BTC’nin çevre üzerindeki etkisi hakkındaki olumsuz yorumu sonucu, altcoinler yükselirken Bitcoin ve Ethereum’da düşüşe yol açtı. Rapor şunları ekledi:

Proof-of-stake protokolleri ve meme tokenleri gibi yeni rakipler, özellikle Bitcoin madenciliği daha fazla incelemeye alındıktan sonra, Mayıs ayında büyük potansiyel gösterdi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın