Kripto Para Sektörü Koordineli Bir Saldırı ve Kuşatma Altında!

Bitcoin (BTC), kritik direnç seviyesini geçtikten sonra nihayet 40 bin doları aşabildi. Lider kripto para birimi, Mayıs ayındaki çöküşten bu yana, durgun bir fiyat hareketi izledi. 42 bin dolara ulaşmayı başaran BTC, şimdi 45 bin dolar hedefine yöneldi. Ancak, küresel çaptaki FUD dalgası fiyat hareketini frenlemeye devam ediyor.

ABD ve Çin’in hemfikir olduğu tek nokta: kripto para karşıtlığı!

BTC yükseliş hareketi geçtiğimiz hafta ivme kazandı. Korku ve açgözlülük endeksi önce tarafsız bölgeye sonra da açgözlülük seviyesine geldi. Zincir üstü verilerde de iyileşme var ancak FUD faktörü hala ralliyi frenliyor. 10T Holdings’in kurucusu ve CEO’su Dan Tapiero, bu ortamda  ralliye başlamanın zor olduğunu belirtti. Kripto para birimleri ve tüm endüstri dünyanın her yerinden saldırılar alıyor. Özellikle ABD ve Çin’de büyük baskı var. Bu ülkeler sadece bir konuda hemfikir görünüyorlar, o da kripto para karşıtlığı. Tapiero şunları söyledi:

Bitcoin ve kripto para sektörüne karşı bu kadar çok saldırı olduğu başka  bir zamanı hatırlayamıyorum. Her açıdan… vergi, düzenleyici, politik vb. Bir sürü kötü haber karşısında, Bitcoin mücadelesine devam ediyor. Bitcoin’in umurunda değil. HODL yap..Şu anda en iyi seçenek bu.

En meşru eylemler bile geleneksel finans kurumlarından  düşmanlıkla karşılandı. El Salvador’un Bitcoin Yasası’nın ardından Uluslararası Para Fonu (IMF), diğer ülkeleri kripto para biriminin “yasal para birimi olarak uygun olmadığı” konusunda uyardı. Orta Amerika ülkesi finans kurumlarıyla kredi görüşmeleri yapıyordu. Bitcoin’e yasal para statüsü verildiğinde görüşmeler gerginleşti. Resmi bir blogda IMF, bu önlemin “finansal ve ekonomik istikrar üzerinde ciddi bir olumsuz etkisi” olabileceğini açıkladı. Bu nedenle, finans kurumları bir mesaj veriyor gibi görünüyor, diğer ülkelerin benzer girişimleri IMF ile ilişkilerini etkileyebilir. El Salvador’un izinden giden ülke, IMF’ye göre çoğunlukla “haksız kazanılmış parayı aklamak, terörizmi finanse etmek ve vergi kaçırmak” için kullanılan bir para birimini benimsiyor. Tapiero şunları ekledi ekledi:

BTC, son 50-100 yılın en büyük icatlarından biridir. Matematik ve bilim, özellikle mevcut sosyal düzeni alt üst ettiğinde çoğu insan için zordur. ABD yeni teknolojiyi benimsemeli. Ondan korkmak sadece başarısızlığa ve geri kalmaya yol açacaktır.”

 ABD’deki ek vergi yasa tasarısı tehlike arz ediyor

Bitcoin’i yeni zirvelere çıkaran temel anlatı, enflasyona karşı korunma kapasitesidir. Birçok şirket, enflasyonist bir ekonomik ortamda kendilerini korumak için lider kripto para birimini aldı. Bu anlatı saldırı altında gibi görünüyor. Asya’da Çin, BTC madenciliğini yasakladı ve finansal ağlarıyla kripto para ile ilgili operasyonları durdurmak için ek baskı yaptı. Uzmanlar, Asya devinin yolsuzluğu durdurmaya, sermayenin ülkeden çıkışını durdurmaya ve merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital Yuan’ın piyasaya sürülmesi için bu sektörü bitirmeye çalışabileceğini düşünüyorlardı.

ABD’de, iki yasa tasarısı Bitcoin ve kripto para pazarındaki dinamikleri tamamen değiştirebileceğinden, görünüm kötü görünüyor. KriptoArenan’nın bildirdiği gibi, Dijital Varlık Piyasası Yapısı ve Yatırımcı Koruma Yasası, Temsilci Don Beyer ve iki taraflı Altyapı faturası tarafından tanıtıldı. Her ikisi de kripto topluluğunda tartışma konusu oldu. ABD Altyapı faturası, vergi kanununun “broker ” tanımını genişletecek. Compound Labs Genel Danışmanı Jake Chervinsky’nin dediği gibi, bunun ABD kripto endüstrisindeki “neredeyse her ekonomik aktörü”, hatta Proof-of-Work ve Proof-of-Stake madencilerini ve DeFi piyasa katılımcılarını kapsayabileceğini söyledi. Hukuk uzmanı, tasarının bu düzenlemelere uymaya zorlayarak kripto para endüstrisine zarar verebileceğini vurguladı. Önceki olayların aksine, bu sefer tasarı “Kongre’den hızla geçiyor” ve “geçme olasılığı yüksek”. Chervinsky, bu mevzuatın Bitcoin ve kripto tabanlı sektör için önemli bir tehdit olabileceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!