Bu Ülke Sakinlerinin Yüzde 46’sı Gelecek Yıl Kripto Para Almayı Planlıyor

Bu hafta yayınlanan bir anket, kripto para birimlerinin Amerikalılar arasında giderek daha fazla benimsendiğini gösteriyor. Regülasyon ve volatilite gibi engellere rağmen, Amerikalılar, Bitcoin (BTC) ve altcoin’leri hem bir değer deposu hem de yeni sistemin para birimi olarak görüyor.

Kripto paralar Amerika’da kök salıyor

MarketCube tarafından desteklenen ve Piplsay tarafından yapılan araştırma, Amerikalıların yüzde 33’ünün en az bir tür kripto para birimine yatırım yaptığını ve Y kuşağının neredeyse yarısının bir tür kripto para birimine sahip olduğunu, X Kuşağının üçte birinden fazlasının ve Z Kuşağının yüzde13’ünün bu varlıklara yatırım yaptığını ortaya koydu.

Ayrıca, ankete katılanların neredeyse yarısı, kripto para birimini kullanan hizmet veya ürün satın almaya istekli ve bir kez daha benimsenme açısından Y kuşağı topluma öncülük ediyor.Dahası, Amerikalıların yüzde 46’sı gelecek yıl kripto satın almayı planlıyor. Bununla birlikte, yüzde 21’i satış yapmayı düşünürken, geri kalanı mevcut pozisyonlarına bağlı kalmayı tercih ediyor.

Amerikalılara göre kripto paraların işlevi ne?

Ankete katılanların büyük çoğunluğu dijital para birimini riskli bir varlık olarak görüyor ve sistem bilgisi eksikliği, düzenleme eksikliği, volatilite ve dolandırıcılık faaliyetleri korkusu gibi faktörleri öne sürüyor. Özellikle, ankete katılan 3 Amerikalıdan 2’si Bitcoin ve altcoin’lere para birimine biraz veya ileri seviyese aşina olduklarını söylüyor. Dijital varlıklara aşina olanların yüzde 40’ından fazlası kripto paranın birincil amacının para birimlerini değiştirmek olduğuna inanırken, yüzde 30’dan fazlası bu para biriminin bir değer deposu olduğunu düşünüyor.

Ayrıca araştırma, kripto para birimine yatırım yapan katılımcıların yüzde 88’inin lise veya üniversite derecesine sahip kişiler olduğunu buldu. Piplsay anketi Mayıs 2021’de ABD’de ülke çapında gerçekleştirildi. Ankete 18 yaş ve üzeri bireylerden 5.061 kişi online yanıt verildi.

Joe Biden’in 2022 bütçe planı hangi düzenlemelerini İçeriyor?

Amerikan Başkanı Joe Biden yönetimi, 2022 bütçesinin bir taslağını yayınladı. Önerilen bütçe, birkaç yeni kripto para düzenlemesini de içeriyor. Edinilen bilgilere göre, ilk teklif, “aracılar tarafından bilgi raporlama kapsamını genişletmeyi”, “belirli pasif varlıklar ve önemli yabancı yatırımcılar ilgili bilgileri raporlamak için ABD’deki kripto para borsalarını ve barındırılan cüzdan sağlayıcılarını” içerecek şekilde genişletmeyi amaçlamaktadır.

Bu nedenle, yapılan bu düzenleme, Hazine Bakanlığı’nın raporda işaret ettiği önemli bir sorun olan kripto para kullanarak vergi kaçakçılığının azaltılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca rapor, dijital paraların dijital doğasının, vergi mükelleflerinin ülkeyi terk etmeden denizaşırı işlem yapmalarına izin verdiğini belirtti. Bu nedenle, bu girişim, bu varlıkların satışından veya elde tutulmasından elde edilen gelirin İç Gelir Hizmetine (IRS) ve diğer ilgili taraflara dahil edilmesini sağlayacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!