Bitcoin Düşüşlerini Doğru Bilen İsim Uyardı: Boğa Tuzağı Hazır!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz ay güçlü bir düşüş momentumu ile keskin bir fiyat kaybı yaşadı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Kasım 2021’de ATH’sine ulaştığından beri, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık yüzde 74 düştü ve kripto para piyasası son birkaç gün içinde daha fazla fiyat düşüşü ve değişken fiyat hareketi gördü.

Bitcoin yılın en düşük seviyelerinin de altına inmeye hazırlanıyor

BTC 20.000 dolar seviyelerinin altına düştü. ve şu anda kritik 20 bin dolar seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor. Lider kripto para birimi ayrıca gün boyunca 18.700 dolar seviyesini test etti. Kripto para fiyatının 30.000 doların altına düşeceğini doğru bir şekilde tahmin eden yakından izlenen bir kripto uzmanına göre, Bitcoin yeniden 2022 yılının en düşük seviyelerini test edebilir.

Capo takma adıyla bilinen kripto para uzmanına göre, BTC, fiyatı kritik ve psikolojik seviye olan 20.000 doların üzerinde tutamıyor ve bu durum başka bir satış olayının gerçekleşmek üzere olduğunu gösteriyor. Capo’ya göre, Bitcoin 17.600 dolarlık yıllık en düşük seviyesinin altına inmeye hazır görünüyor. Analist konu ile ilgili şunları söyledi:

Zaman geldi… İşte tam olarak bu oldu. Direnç çevirme desteği, başka bir boğa tuzağı. Güçlü bir ret ve doğrudan yeni en düşük seviyelere.

Altcoin’ler yüzde 45-50 düşebilir

Capo’nun grafik analizine göre, fiyat seviyesi 16.000 doların altında küçük bir düzeltmenin ardından destek olarak geri alınacak. Kripto para birimi 20.000 doların üzerinde hızlı bir geri dönüş başlatmadan önce Capo, beklenen BTC düzeltmesinin altcoin piyasalarının değerinde önemli bir düşüşe yol açabileceğini ekliyor. Ünlü analist, altcoin’lerin değerinde mevcut seviyeden yüzde 45-50 düşüş bekliyor . Capo, 50.000 dolar civarında işlem gördüğü Nisan ayından bu yana düşüş eğiliminde olduğu Bitcoin için dip geldiğinde, BTC boğalarının saflarına katılacağını iddia ediyor.

Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta oynaklık belirtileri gösterdi. Hem kripto hem de geleneksel piyasa analistleri, güncel fiyat düşüşüyle Mart 2020’deki pandemi paniğinin neden olduğu düşüş arasında bazı benzerlikler olduğunu söylüyor. Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 22.000 – 18.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 27 Haziran Pazartesi günü haftaya yaklaşık 21.300 dolar seviyesiyle giriş yapan BTC, cuma gününe kadar bir düşüş trendi yakaladı. Haftanın ilk gününde 21.463 dolar seviyesiyle haftalık zirveyi kaydeden BTC, 29 Haziran Çarşamba gününe kadar 20 bin doların üzerinde ilerledikten sonra bu seviyeye tutunamayıp ilerleyen günlerde 18.743 dolara kadar düştü. Cuma günü hafif bir toparlanma göstererek tekrardan 20 bin dolar bandının üzerine çıkan BTC, bu seviyeyi yeniden kaybedip hafta içini yaklaşık 19.300 dolarla kapattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!