İşte Geçtiğimiz Hafta Kripto Para Piyasasında Yaşanan Önemli Olaylar!

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 22.000 – 18.000 dolar arasındaki seviyelerde konsolide oldu. Bitcoin şuan 19.221 dolar seviyelerinden işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre şuan kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 867,01 milyar dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı ise yüzde 42,3 olarak hesaplandı. Hafta içini yaklaşık 1.300 dolar ile 1.000 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 14,7. İşte son bir haftada kripto para dünyasında öne çıkan kritik haberler:

2022 ayı piyasası 80 bin Bitcoin milyonerine mal oldu

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, kripto para piyasasındaki geri çekilme nedeniyle 80 binden fazla Bitcoin (BTC) yatırımcısı, milyoner statüsünü kaybetti. Diğer yandan 1 bütün BTC’ye sahip olanların sayısı ise giderek artıyor.

BitInfoCharts, Bitcoin’in rekor fiyat seviyesi 69 bin doları görmesinden yalnızca birkaç gün sonra, 12 Kasım’da, bakiyesinin değeri 1 milyon doları aşan BTC adreslerinin sayısının 108.886’yı bulduğunu aktarmıştı. BTC’nin 20 bin dolara tutunmakta zorlandığı şimdilere geldiğimizde ise, yalnızca 26.284 adresin bakiyesinin 1 milyon dolardan fazla değerde olduğunu görüyoruz. Bu durum, BTC milyoneri sayısında dokuz ayda yüzde 75’ten fazla düşüş olduğu anlamına geliyor.

Harmony siber saldırısının ardından da Kuzey Kore çıktı

Kuzey Kore merkezli hack grubu Lazarus Group’un, Harmony protokolünü 100 milyon dolar zarara uğratan siber saldırının arkasındaki isim olduğu düşünülüyor. Blockchain analiz şirketi Elliptic’in yayımladığı yeni rapora göre, Harmony’nin Horizon köprüsünün ele geçirilme ve çalınan dijital varlıkların aklanma şekli, Lazarus Group’un diğer saldırılarıyla oldukça benzerlik gösteriyor.

Kurumsal kripto para ürünlerine yatırılan değerde tarihi düşüş yaşandı

Dijital varlık yatırım ürünlerine yatırılan miktar, geçtiğimiz hafta 423 milyon dolarlık azalma kaydetti. Düşüşün neredeyse tamamından ise Kanadalı kurumsal yatırımcılar sorumlu gibi görünüyor. CoinShares’in paylaştığı “Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı Raporu”na göre Kanadalı yatırımcılar, 20-24 Haziran tarihleri arasında dijital varlık ürünlerinden toplamda 487,5 milyon dolar çekti.

Toplam yatırım düşüşünü hafifleten bir faktör ise diğer ülkelerden gelen 70 milyon dolarlık yatırım oldu. ABD’li yatırımcıların, 41 milyon dolarlık miktarla yatırma işlemlerinin yarısından fazlasından sorumlu olduğu görülüyor. Söz konusu ürünlere ABD haricinde Alman yatırımcılar 11 milyon dolar, İsviçreli yatırımcılar ise 10,4 milyon dolarlık yatırım yaptı. Brezilyalılar ve Avustralyalılar da sırasıyla 1,6 milyon dolar ve 1,4 milyon dolarlık yatırımla değer düşüşünün hafiflemesine katkıda bulunanlar arasındaydı.

Kripto para risk sermayesi şirketi 3AC’nin tasfiyesi istendi

Sıkıntılı bir süreçten geçen kripto para risk sermayesi şirketi Three Arrows Capital (3AC), şirketin tasfiye edileceği yönünde çıkan haberlerin ortasında çok daha fazla belirsizlik ile karşı karşıya bulunuyor. Britanya Virjin Adaları’ndaki bir mahkeme, 27 Haziran’da Singapur merkezli 3AC’nin tasfiyesine hükmetti.

OpenSea’de yeniden veri sızıntısı yaşandı

Dünyanın en büyük NFT pazar yeri OpenSea, e-posta bülteni ve kampanyaları yönetme platformu Customer.io’nun bir çalışanının, OpenSea müşterilerinin e-posta listesini dışarıdan birine sızdırdığının tespit edilmesinden sonra müşterilerine uyarıda bulundu. Veri sızıntısı, pazar yerine platform veya bülten için e-posta bilgilerini paylaşan kullanıcıların tümünü etkiledi.

OpenSea, olayın ardından müşterilerine olası oltalama saldırılarına karşı çeşitli tavsiyelerde bulundu. NFT pazar yeri, salı günü yaptığı duyuruda emniyet güçleri yetkilileriyle iletişime geçtiklerini ve olaya yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!