Dogecoin Elon Musk’a Muhtaç! İşte Kritik Seviyeler

Kripto para piyasasının uzman analistlerine göre önde gelen popüler memecoin Dogecoin (DOGE), önümüzdeki günlerde yeni dip seviyeler görebilir. Analistler Elon Musk’ın son birkaç haftadır sessiz kalması nedeniyle önümüzdeki günlerde DOGE hakkında Tweet atabileceğini tahmin ediyor. İşte detaylar…

DOGE düşüş yaşarken Elon Musk desteği gelecek mi?

Ünlü kripto para analistlerine göre popüler memecoin DOGE, önümüzdeki günlerde önemli destekçilerinden Elon Musk tarafından atılabilecek bir Tweet ile beraber yükselişe geçebilir. Fakat bir diğer yandan analistler, önümüzdeki günlerde hızlı bir destek gelmediği sürece DOGE için haftalık, aylık ve yıllık bazda yeni düşüşler ve yeni dipler öngörüyor. Musk, Dubai Ekonomik Forumu’nda Twitter hakkında konuşma yapmasıyla beraber kripto para birimlerini tartışmaktan kaçınmasından dolayı kripto para piyasalarında çok fazla sessizlik yaşandı diyebiliriz. Dogecoin fiyatı, büyük DOGE yatırımcılarının artık desteğini alamıyor. Bu yüzden de önümüzdeki günlerde yeni dip seviyeler görebilir.

Dogecoin, uzun zamandır lider kripto para birimi Bitcoin ile beraber Elon Musk’ın favori kripto para birimlerinden biri olmuştur. Ancak son birkaç haftadır ünlü CEO Musk, kripto para birimleriyle ilgili her konuda tamamen sessiz kaldı. Bunun hemen ardından ise DOGE fiyatında düşüşler yaşanmaya başladı. Popüler memecoin DOGE, geçtiğimiz 30 günlük süreçte yüzde 20 düşüş yaşadı. Anlık olarak ise memecoin 0.065516 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin daha fazla çöküş riskiyle karşı karşıya kalabilir!

Bir diğer yandan bakıldığında ise anlık olarak DOGE fiyatı, Musk’ın uzun bir süredir desteğinden yoksun bir halde bulunuyor ve ünlü CEO, sessiz kaldığı sürece DOGE daha fazla çöküş riskiyle karşı karşıya kalabilir. Analistler, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 0.0588 dolar civarında bir kırılma bekliyor. Hemen ardından ise fiyat, yeni aylık S1 destek pivotuyla çakışan ve 0.0409 dolarlık tarihi temel seviyenin sadece 1 senti önünde olan 0.050 dolara hızla gerileyebilir.

Analistlere göre Boğalar zaten 55 günlük SMA fiyat sınırını kırma girişiminde bulunduğundan, bir sonraki girişim düşüş trendinin tersine çevirmek için doğru olabilir. Analistler bunu yapabilmek için, boğaların fiyat hareketinin geçen haftanın en düşük seviyesinin altına düşmesini önlemesi gerektiğini belirtiyor. Bununla beraber momentum korunabilir ve boğalar, 0,010 dolara doğru bir yükseliş gerçekleştirmek için bu seviye üzerinde daha fazla durmak isteyebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!