Binance CEO’sunun Arnavutluk’a Ani Ziyareti Ne Anlama Geliyor?

Binance CEO’su Changpeng Zhao , kısa bir süre önce Arnavutluk’ta olduğunu belirten paylaşımlarda bulundu. Arnavutluk Başbakan’ı Edi Rama ve dünyanın ilk egemenlik destekli şirketi olarak tanımlayan RNS.ID ekibiyle görüştü.

Binance CEO’su CZ’nin kripto alanındaki çalışmaları

Binance CEO’sunun, güney Avrupa ülkesine yaptığı ziyaretin ise neden tam olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte, Binance CEO’su, “kripto endüstrisinin benimsenmesi için durmadan devam edeceğim” diyor. CZ, son dönemlerde kripto alanını ve inovasyonu desteklemek için ülkeleri ziyaret ediyor. Binance CEO’su, BAE, Brezilya, Uruguay, Arjantin, El Salvador’a yolculuk yaptı. Ayrıca bu ülkelerle birlikte Bahreyn, Kazakistan, Malezya, Vietnam, Filipinler ve Palau gibi ülkelerede gitti. CZ özellikle son zamanlarda kripto para birimleri ve blockchain ekosistemini konuşmak ve teşvik etmek için girişimlerine devam ediyor.

Ancak sadece CZ değil, RNS.ID’nin arkasındaki ekip de Arnavutluk Başbakanı ile işbirliği içerisinde. Bununla birlikte yakın zamanda başka ülkelerden de adımlar atılabilmesi muhtemel.

 

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Binance’in BNB Chain’e dayalı kripto projesi olan RNS.ID, ekibi de çalışmalarına devam etmektedir. RNS.ID ekibinin, Palau Cumhuriyeti’ndeki başarılı girişiminin ardından ülkedeki dijital kimlik teklifini kolaylaştırmaya yardımcı olması muhtemel.

Arnavutluk kripto para piyasasına nasıl bakıyor?

Haziran ayında CZ, California merkezli Cryptic Labs tarafından geliştirilen Root Name System (RNS) Digital Residency programıyla tanıştığı BNB Chain destekli ID NFT’leri için Palau’yu ziyaret etti. Ocak ayında RNS Digital Residency programını tanıttı. Cryptic Labs, küresel vatandaşlara Palau hükümeti tarafından verilen kimlik kartlarını sağlayan programın geliştirilmesinde yer aldı. RNS ID NFT’lerinin kullanımları arasında Müşterinizi Tanıyın (KYC) işlevleri, dijital bankacılığa erişim, doğrulanmış zincir üstü imzalar bulunmaktadır. Ayrıca, devlet tarafından verilmiş kimlik gerektiren hizmetlere erişimde yer alıyor.

https://twitter.com/RNS_global/status/1596438389590757376?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1596438389590757376%7Ctwgr%5E38d24c0b550f7ffa4ab258e0824b0343ce794b9e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcoingape.com%2Fwhat-does-czs-sudden-visit-to-albania-mean%2F

 

Cryptic Labs, güvenlik, mahremiyet ve güven ile ilgili olan sorunlar üzerinde çalışmaktadır. Blockchain üzerindeki temel sorunlara çözüm bulmaya odaklanan öncü araştırma enstitüsü ve ticari hızlandırıcılardan biridir. Arnavutluk başbakanı Edi Rama ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin 2017 yılında Arnavutluk’ta buluştu. İkilinin buluşmasında özellikle blockchain teknolojisinin olanaklarından bahsedildi. Başbakan Rama, Arnavutluk’un blockchain şirketleri hakkındaki görüşlerini sunduğu Blockchain Zirvesi için Malta’ya gitti.

Bunun yanı sıra, Arnavutluk hükümeti, blockchain ve kripto para işletmelerini teşvik etmek için adımlar attı. 2018’de ülkenin yasama organı, kripto paraları yasal bir ödeme aracı olarak tanıyan bir yasa sundu. Arnavutluk tarafından atılan bu adım, blockchain endüstrisine ticarete açık olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!