NFT Projesi Azuki, Coin Çıkarıyor: PBT Nedir, Ne Getirecek?

Anime’den ilham alan Değiştirilemeyen Token (NFT) projesi Azuki, açık kaynaklı token standardının, Physical Backed Token (PBT) projesini Ethereum blockchain ekosistemine bağlamayı amaçladığını belirtiyor.

Anime karakterlerinden ilham alan NFT projesi Azuki yeni gelişmeyi paylaştı

12 Ocak 2022 tarihinde NFT piyasasına sunulan anime temalı karakterlerin olduğu Azuki, Fiziksel Öğeyi Ethereum blockchain’inde yer alan, kripto para birimlerini bağlayan açık kaynaklı bir token standardı olan Physical Backed Token (PBT) (Fiziksel Destekli Token’lar) yayınladı. Azuki’nin resmi Twitter hesabında gelişme ile ilgili açıklama paylaşıldı. PBT’nin ilk uygulamasının BEAN Chip’i veya kendi kendine asimetrik bir anahtar çifti oluşturan fiziksel bir şifreleme çipi özelliğini kullanacağı aktarıldı. PBT ve BEAN Chip’in birleşimi sayesinde ise, projenin “sahip olmak için tarama” denilen bir özelliği sunmaktadır. Physical Backed Token ile ilgili 17 Ekim tarihine Azuki’nin resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:

PBT, fiziksel bir öğeyi Ethereum blockchain’inde yer alan dijital bir simgeye bağlayan açık kaynaklı bir token standardı.

Azuki ekibinin paylaştığı bilgilere göre:

Çipi telefonunuzla tarama yaparak, PBT’nin basılmasına veya sahibinin cüzdan adresine dijital olarak aktarılmasına olanak tanımaktadır. Bu, fiziksel bir öğenin mevcut sahibinin, öğenin kimliğini doğrulayan ve öğeyi kendi seçtikleri cüzdan adresindeki dijital bir token’a bağlayan PBT’ye de sahip olmasını sağlamaktadır.

PBT’nin yeni deneyimler kazandıracağı düşünülüyor

PBT, merkeziyetsiz kimlik doğrulamayı ve tüm işlemleri tamamen zincir üzerinde ve merkezi bir sunucu olmadan fiziksel öğelerin tam sahiplikle izlenmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bu durumla birlikte PBT’nin güvenilir bir kimlik doğrulaması yaptığı belirtiliyor. Azuki’ye göre, hiçbir varlık, öğelerin sahipliğini doğrulamak veya doğrulamalar adına tekil hakka sahip olmayacak. Herkes bu teknolojiyle birlikte kimlik doğrulama ve deneyimler oluşturma konusunda özgür olacaktır.

NFT projesi Azuki, PBT’lerin dijital deneyimler yaratmak adına fiziksel ürünlerin kullanımının kilidini açacağına ve böylelikle gelecek nesillerde yeni bir hikaye anlatımı ve deneyimleri yaratacağına inanıyor. Proje içerisinde yer alan bilgilere göre, NFT sahipleri hem dijital hem de fiziksel öğeleri tutabilen, kimliği doğrulanmış öğeleri takas edebilen yada gerçek hayattaki görevlere katılabilecek bir koleksiyon oluşturabilecekler. Azuki’nin PBT duyurusunun ardından ise Crypto Twitter’da tepki çektiği görüldü. Tüm kripto meraklıları açıklamanın ardından etkilenmiş görünmüyor. Bu teknolojinin yeni olmadığını öne sürenlerin olduğu belirtildi. Twitter kullanıcısı W3Meysam gelişme ile ilgili paylaşımında şunlara dikkat çekti:

Azuki, hazır NFC çip teknolojisini kullanır ve bunu bir ERC-721 token’ı ile bağlar. Yine de bakıldığında süslü bir pazarlama dili.

https://twitter.com/W3Meysam/status/1582326060259024896?ref_src=twsrc%5Etfw

Azuki’nin Physical Backed Token’ı (PBT) piyasaya sürmesinden bu yana proje, OpenSea’nin 24 saatlik işlem hacmi sıralamasına bakıldığında bir numara olarak yerini aldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!