Binance Bu Ülke ile Anlaşıyor! BNB Chain Senaryoları Masada…

Binance CEO’su “CZ” Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kazakistan Ulusal Bankası’nın (NKB) merkez bankası dijital para birimi Digital Tenge’yi BNB Zinciri ile entegre etmeyi planladığını söyledi . Son zamanlarda Binance ekibi, CBDC’sini BNB Zinciri ile entegre etme umutlarını görüşmek üzere Kazakistan merkez bankası yetkilileriyle bir araya geldi. Kazakistan makamlarıyla devam eden işbirliğiyle kripto borsası Binance, ülkede kripto kabulünü ve düzenlemesini zorluyor.

Binance (BNB), Kazakistan’daki varlığını daha da güçlendiriyor

Mayıs ayında bir ön lisans aldıktan sonra Binance, ülkede kriptonun benimsenmesi ve düzenlenmesine yardımcı olmak için Kazakistan hükümeti ve düzenleyicilerle birlikte çalışmaya başladı. Kripto borsası , 6 Ekim’de AIFC Finansal Hizmetler Otoritesinden (AFSA) kalıcı bir lisans bile aldı. Binance CEO’su “CZ” 27 Ekim’deki bir tweet’te Kazakistan Ulusal Bankası’nın (NKB) CBDC’sini Digital Tenge’yi BNB Zinciri ile entegre edeceğini duyurdu. Kazakistan merkez bankası geçtiğimiz günlerde kontrollü bir ortamda CBDC pilot uygulaması başlattı ve tüketiciler ile birlikte testler yaptı.

Gelişme, Binance’in Kazakistan Ulusal Bankası (NKB) Birinci Başkan Yardımcısı Berik Sholpankulov ve Ödeme ve Teknoloji Merkezi Başkanı Binur Zhalenov ile BNB Zincirinin faydalarını görüşmek üzere görüşmesinin ardından geldi. Ayrıca, CBDC’yi BNB Zinciri ile entegre etme planları tartışıldı. Kazakistan Ulusal Bankası (NKB), BNB Zinciri ile entegrasyon için CBDC kullanım senaryoları hazırlayacaktır. Geleneksel bankacılık ve kripto ekosistemi arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olacak. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi

NBK’nin geleneksel bankacılık ve kripto ekosistemi arasındaki boşluğu kapatmak için BNB Zincirine nasıl entegre edilebileceklerini görmek için CBDC kullanım senaryoları hazırlamasını sabırsızlıkla bekliyorum .”

Kazakistani kripto paralar ile ilgili büyük ve hızlı adımlar atmaya başladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, ülkede kripto ticareti ve madenciliğinin yasallaştırılması için onay verdi. Binance tarafından güvenli bir sanal varlık piyasasının geliştirildiğini bile duyurdu. Kazakistan ayrıca kripto madenciliğini verimli bir şekilde düzenlemek için kripto madenciliği hakkında bir yasa taslağı sundu.

Ayrıca Binance , yasadışı kripto varlıklarının yanı sıra kara para aklama ve terör finansmanı ile ilgili kriptoları tespit etmek ve engellemek için Kazakistan Cumhuriyeti Mali İzleme Ajansı ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Kazakistan merkez bankasının geçen yılın sonlarında, bir CBDC başlatmanın fizibilitesine ilişkin kararı Aralık 2022’ye kadar vereceğini açıklamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!