Büyük Balinalar Bu 3 Altcoin’i Biriktiriyor! İşte detaylar

Kripto para piyasası, önde gelen balinaların son aktiviteleriyle çalkalanıyor. Son olarak bu kripto para balinaları, 3 altcoin projesini hedefine aldı! Peki, bu altcoin projeleri için sırada ne var? İşte detaylar…

Büyük balinaların hedefinde bu 3 altcoin yer alıyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası Mayıs ayına ilk 12 günde %9’luk bir düzeltmeyle olumsuz başlamıştı. Ancak, altcoin piyasasındaki yoğun balina faaliyeti sayesinde, küresel kripto piyasası kapitalizasyonu ay kapanmadan önce %3 oranında değer kazanmayı başardı. Altcoin piyasasındaki olumlu performans, Mayıs ayının ikinci yarısında kripto piyasasının yeniden canlanmasında kritik bir rol oynadı. Özellikle, on-chain veriler SingularityNET (AGIX), The Graph (GRT) ve Quant (QNT) gibi kripto para birimlerinin balina ilgisini çektiğini ortaya koyuyor. Bir diğer yandan büyük kurumsal yatırımcılar, kripto para piyasasına akın etmeye devam ediyor ve büyük miktarda satın alım yapıyorlar. Bununla beraber şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yapay zekâ ile ilgili iki proje Mayıs ayının son haftasında en çok kazananlar arasında yer aldı.

Quant (QNT)

Popüler kripto para birimi Quant (QNT) fiyatı ilk 26 günde %14’lük bir düşüşle Mayıs ayına zorlu bir başlangıç yaptı. Ancak, balina birikimindeki ani bir artış, son dakika rallisini teşvik etmiş gibi görünüyor. Özellikle, 10.000 ila 100.000 QNT coin tutan balina kümesi, fiyat kurtarma görevine öncülük ediyor gibi görünüyor. Aşağıda görüldüğü üzere, 23 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 46,4 milyon dolar değerinde 400.000 QNT coin daha satın aldılar.

Yukarıdaki Santiment grafiği, balinaların satın almaya başlamasından sadece üç gün sonra, 26 Mayıs civarında Quant fiyatının nasıl yükselmeye başladığını oldukça dikkat çekici bir şekilde vurguluyor. Dolayısıyla, bu eğilim devam ederse, kripto para Quant (QNT) sahipleri devam eden fiyat artışının Haziran ayında uzun süreli bir boğa rallisine dönüşmesini bekleyebilir.

SingularityNET (AGIX)

Bir diğer yandan kripto para balinaları bir kez daha yapay zeka dalgasına atlıyor. Ocak 2023’teki yapay zeka patlamasından sonra, birçok token için heyecan azaldı. Ancak SingularityNET (AGIX), YZ rallisinin ikinci dalgasına öncülük ediyor gibi görünüyor. Kripto balinaları Nisan ayı sonlarında AGIX satın almaya başladı. On-chain verileri, Mayıs başında kısa süreli bir kar alımının ardından tekrar alım yapmaya başladıklarını gösteriyor. 16 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında, bir milyon ila 10 milyon AGIX coin’e sahip balinalar önemli miktarda birikim yaptı. Aşağıdaki grafik, bu süre zarfında bakiyelerine nasıl 24 milyon AGIX daha eklediklerini gösteriyor.

Şu anki piyasa fiyatı olan 0,30 dolardan, yeni eklenen coinler yaklaşık 7,2 milyon dolar değerinde. Oldukça dikkat çekici bir şekilde, bu balina grubu toplam AGIX dolaşım arzının %68’ini oluşturuyor. Bu durum, satın almaya devam etmeleri halinde neredeyse tek başlarına başka bir AGIX fiyat rallisini tetikleyebileceklerini gösteriyor.

The Graph (GRT)

Popüler yapay zeka coin projesi The Graph, Mayıs ayının son haftasında en çok kazananlardan biri olarak ortaya çıkan yapay zeka ile ilgili bir başka coin. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, GRT coin hala stratejik balina yatırımcılarının da ilgisini çekiyor. 23 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında, 10 milyon ila bir milyar GRT coin’e sahip kripto balinaları, varlıklarına 70 milyon GRT coin daha ekledi.

Mevcut piyasa değerine göre, kripto balinaları tarafından yapılan yeni yatırım yaklaşık 9,3 milyon dolar değerinde. Son haftalarda yapay zeka coinleri etrafında oluşan hype göz önüne alındığında, balinalar Haziran ayında alım yapmaya devam ederse GRT uzun süreli bir ralliye girebilir. Dahası, kripto balinaları blockchain ekosisteminde önemli bir etkiye sahip. Sahip oldukları geniş finansal güç ve sağladıkları likidite hacmi nedeniyle, bu varlıkların fiyat beklentilerini önemli ölçüde etkileyebilirler. Dolayısıyla uzmanlara göre yatırımcılar, Haziran ayında bu altcoinlere dikkat etmeliler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!