Analist Kripto Para Piyasası İçin En Kötü Senaryoyu Açıkladı

Kripto para analisti Benjamin Cowen, 1990’ların sonundaki dot-com balonunun kripto para piyasası için dibin nasıl görünebileceğine dair bir fikir verdiğini söylüyor.

Cowen, lider kripto para birimi için yüzde 80’lik bir düşüş olası

Yeni paylaştığı bir videoda Cowen, YouTube’daki 738.000 abonesine Bitcoin (BTC)’in ATH’sinin yarısından fazlasının düştüğünü ve mevcut düşüş sırasında lider kripto para birimi için olası en kötü durum senaryosu tahminini şu sözlerle açıklıyor;

‘’2000 yılında Nasdaq’ta olanlara bakarsanız, aslında yaklaşık yüzde 83’ünü düzelttiğini görebilirsiniz. Bu yüzde 83’lük bir düzeltmedir. Şimdi, kripto para birimlerindeki düzeltme fikrini sevmeyen veya bunun olabileceğini düşünmeyenler için, sizi temin ederim ki bu olabilir ve birkaç yılda bir oluyor gibi görünüyor.”

Analist, Bitcoin ile ilgili sözlerine şu şekilde devam ediyor;

“Yüzde 80’lik bir düzeltme göreceksiniz, bu yüzden kripto para sınıfında zaten birden çok kez gerçekleştiğini göz önünde bulundurarak bunun olamayacağını varsaymayalım. Nasdaq, en sonunda makro bir dip bulmadan önce yüzde 83 düştü ve sonra başka koşuya geçti. Sonra elbette bizi başka bir dibe götüren mali krizi yaşadık… Unutmayın, nokta-com çöküşü sırasında, bunların arasında hala birkaç sıçrama vardı. Dip görüntüsü gibi gösteriyordu ama aslında öyle değildi.”

Nasdaq hisselerinde yaşananları hatırlatıyor

Şu anda, küresel kripto piyasası değeri 1,24 trilyon dolar seviyelerinde, ancak en kötü senaryo gerçekleşirse Cowen, yeni varlık sınıfının değerlemesinin 500 milyar dolara düşebileceğini söylüyor. Nasdaq hisselerinin yüzde 83’ünün tepeden düştüğünü ve miktarın 3 trilyon dolar olduğunu hatırlatıyor ve analist şunları ekliyor;

‘’Bazen sadece 500 milyar dolarlık bir piyasa değeri olan bir varlık sınıfını anlamakta güçlük çekiyorum, ancak varlık sınıfının bir bütün olarak çok uzun zaman önce 3 trilyon dolar olduğunu ve şu anda 1,26 trilyon dolarda olduğumuzu düşünürsek, bu o kadar da zor değil. Yüzde 40’ı veya daha fazlasını yaklaşık 500 milyar dolara düşüremeyeceğimizi varsayalım. Bunun mutlak en kötü durum senaryosu olduğunu düşünüyorum.”

 

Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!