Makro Stratejist Uyardı: 2022 Bitcoin İçin Boğa Yılı Değil

Makro stratejisti Lyn Alden, 2022 senesinin lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için yükseliş eğiliminde olmadığını ve BTC için hala bir kapitülasyon olayına duyarlı olduğunu belirterek konu ile ilgili birkaç uyarıda bulundu.

Birçok sermaye havuzu tarafından “risk varlığı” olarak sınıflandırılıyor

Makro stratejisti Lyn Alden Stansberry Research ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin (BTC)’in genel eğilimini belirlemek için Satın Alma Yöneticileri Endeksine (PMI) baktığını belirtiyor. Peki PMI nedir? PMI, imalat ve hizmet sektörlerinin sağlığını göstermeyi amaç bilen ekonomik bir göstergedir.

 

Stratejist Lyn Alden, 2022 yılı için pek iyimser olmadığını belirterek ve ayrıca yatırımcılar için şu sözlerini de ekliyor;

Bitcoin’in en büyük boğası tarihsel olarak ilerliyor. 2011, 2013, 2017 ve 2020 yıllarında yükselen PMI gördük. Bu nedenle genel olarak şu anki dönem türü, Bitcoin’in fiyat hareketi için tarihsel olarak harika diyemeyiz. Şu anda Bitcoin oynaklığı nedeniyle çoğu sermaye havuzu tarafından bir risk varlığı olarak sınıflandırılıyor, bu nedenle 2022 takvim yılı için özellikle iyimser değilim.

Stratejist, uzun vadede Bitcoin için umutlu

Amerika Birleşik Devletleri’nin PMI değeri şu anda 58’de bulunuyor ve bu değer geçtiğimiz sene Mart ayındaki 64’ten yüzde 9.38’lik bir düşüşü işaret ediyor. Makro stratejisti Lyn Alden, günden güne sıkılaşan bir para ortamının tam ortasında düşen bir PMI’nin bir kapitülasyon olayı için katalizör görevi görebileceğine dikkat çekiyor. Alden’in konuyla ilgili sözleri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor;

Bir tür piyasa çalkantısı yaşarsanız, Mart 2020’ye benzer veya Fed’in hala düşen bir PMI ortamına sıkılaştırmaya çalıştığı 2018’in dördüncü çeyreğine benzer bir kapitülasyonunuz olabilir. Böyle bir kapitülasyon alırsanız, bunu bir satın alma fırsatı olarak değerlendiririm. Bunu alıp alamayacağımızı bilmiyorum. Bu tür bir kapitülasyon ortamında kesinlikle 30.000 doların altında bir kırılma görebiliriz.

2022 senesi için düşüş yönlü görünümüne rağmen Alden, uzun vadede Bitcoin’in yükseliş eğiliminde olduğunu da şöyle belirtiyor;

Birden fazla yıla, diyelim ki üç ila beş yıllık bir zaman dilimine baktığımda, ekosisteme baktığımda hala Bitcoin konusunda yapısal olarak yükseliş görüyorum.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatte ise yüzde 6.6 yükseliş yaşayarak anlık olarak 44.470,46 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!