Analist: Bitcoin Fed Faiz Artırımına Böyle Tepki Verecek!

Kripto para analisti Pentoshi, FED’in agresif bir faiz artırımı yapacağı belirtileri ve şahin duruşu üzerine, Bitcoin (BTC)’in ilerleyen süreçlerdeki fiyat seviyeleriyle ilgili olarak tahminlerde bulunuyor.

Bitcoin (BTC)’in FOMC toplantısının ardından yükseleceğini tahmin ediyor

Analist Pentoshi, Twitter hesabında bulunan 540.600 takipçisine, piyasalardaki durumun Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası gelen haberler ile birlikte, Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle ralli yaptığını gördüğünü söylüyor.

“Covid’in kaybolmasından sonra Mart 2020’de veya buna yakın seviyelerde pek çok hisse senedi düşük konumlarda. Spotify, Netflix, Zoom, Paypal gibi şirketler ve daha fazlası bunlara dahil. Hisse senetleri için FOMC rallisi sonrası, BTC içinde kısa vadeli görünüyor. Çünkü birçoğu bence kurulmak isteyen kilit noktalarda.”

CNBC’ye göre, FED’in enflasyonu frenlemek amacıyla 4 Mayıs toplantısının ardından faiz oranlarını 50 baz puan artırması bekleniyor. Popüler kripto yatırımcılarından Light, Pentoshi’nin duyurunun bir haber satın alma etkinliği olacağını açıkladığı için BTC’nin, FOMC toplantısından sonra muhtemelen yükseliş yaşayacağı tahminine katılıyor ve sözlerine şunları ekliyor:

“Grafik inceleyen ve analizlere göre yatırım yapan yatırımcılar, BTC/USD piyasasında işlem yaptıklarını düşündükten ve gerçeği öğrendikten sonra bir kez daha şaşkına dönecekler. VIX Endeksi’nin, FOMC’den sonra yükseliş yaşadığını düşünün. Gerisini zayıf likidite ve seçenekler halleder. Söylentiyi pazarla, haberi tekrar al… Hemen hemen tüm Fed sonuçlarında bir haber satın alma olayı olacak şekilde yeniden hazırlanıyor.”

Analist, BTC’yi yakından takip ediyor

Önümüzdeki günlerde Bitcoin için izlenecek kilit seviyeleri takipte olan Pentoshi, 39.700 dolar seviyelerindeki ani direncinin üzerinde hareketle birlikte, 42.000 dolar seviyelerinde bir ralliyi tetikleyeceğini belirtiyor ve şunları söylüyor:

“Sadece bu yılın en düşük seviyelerini gözlemledim ve sadece şu süreçte geçici bir dip olabilir. BTC, sapma noktası için 39.700 doları izleyecek. Bunun üzerinde = 42.000 dolar seviyesini tutun. Çevik kalmak, benim tarafımdan daha az yan çizgi.”

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi; Fed faiz artımı nedeniyle, ABD hisse senedi piyasası gergindi. Kripto para piyasası da gergin bir bekleyişte. Son 24 saat içinde, BTC, 38 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor. Geçen hafta boyunca, Bitcoin, yatay yönde bir fiyat hareketi sergiledi. Zincir üstü veri sağlayıcı Glassnode, Bitcoin yatırımcılarının yapısının ve temellerinin değiştiğini bildiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!