Analist: Altın Sıradaki Seanslarda Bu Seviyeleri Görebilir!

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri, Avrupalı emsallerindeki toparlanma devam ederken, piyasa öncesi yüksek işlem görüyor. Tahvil getirileri, Pazartesi günü görülen birkaç aylık en yüksek seviyelerinden geri çekilmeye devam ediyor. Enerji ve endüstriyel metal fiyatları biraz daha düşükken, döviz piyasalarındaki koşullar oldukça karışık ve sakin. Bu çerçevede, spot altın (XAU/USD) fiyatlarının geçen haftanın birkaç haftanın en düşük seviyesi olan 1.850 doların çok üzerinde konsolide olmadığını görmek pek de şaşırtıcı değil. Kriptarena.com olarak, analist Joel Frank’ın altın fiyatı beklentilerini ve analist görüşlerini aktarıyoruz.

Yatırımcıların ilgi odağı FED yorumlarında

Şu anda XAU/USD, gün içinde yaklaşık yüzde 0,5 artışla 1.860 dolar seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyor. Yatırımcıların odak noktası, şimdi, Fed politika yapıcılarından gelecek yorumlarda. Fed politika yapıcıları şimdiye kadar Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen haftaki politika toplantısının ardından gönderdiği politika sinyaline çok sıcak baktılar ve Salı günkü konuşmacıların senaryoya bağlı kalmaları bekleniyor.

Esasen, Fed, yıl sonuna kadar faiz oranlarını nötre döndürmek (yaklaşık yüzd 2,5) ve daha sonra, enflasyon sorununun ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak, faiz oranlarını yükseltmeye ne kadar devam etmesi gerektiğini değerlendirmek istiyor.

Altın toparlanması için henüz erken

Risk varlıklarındaki (hisse senetleri, kripto ve bakır gibi ekonomik açıdan hassas bazı emtialar gibi) ve değerli metallerdeki son geri çekilmenin büyük bir nedeni, faiz oranlarını tamamen “kısıtlayıcı” bölgeye (yani yüzde 2,5 nötr seviyenin çok üzerinde) götürecekleri korkusuydu. Getiri getirmeyen varlıkları elde tutmanın “fırsat maliyeti” arttıkça (yani faiz oranları yükseldikçe) altına olan talep azalma eğilimindedir. Uzun vadeli ABD tahvil getirileri, bu “fırsat maliyeti” için bir vekil, dolayısıyla altının onlarla negatif korelasyonu var.

Yaklaşan Fed tehlikesinin ötesinde, yatırımcıların odağı şimdiden, Çarşamba günü Nisan ayında ABD Tüketici Fiyatları Enflasyonu raporunun yayınlanmasına yöneliyor. Fiyat baskılarının hafiflemesi bekleniyor ve eğer durum buysa, piyasalara bir rahatlama gelebilir. Bu, altına kısa vadeli bir destek verebilir. Ancak, Fed’in 2023’te faiz oranlarını kısıtlayıcı bölgeye almasına karşı yatırım yapmak için erken. Bu nedenle 2.000 dolardaki daha önceki yıllık en yüksek seviyelere geri dönen sürekli bir toparlanma için henüz erken görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!